U14 1 forduló Tapolca beszámoló

Regionális fiú serdülő bajnokság, Veszprém csoport
1.forduló 2023.10.14. Tapolca

TSE Basket – Esztergomi KE U14
43-55
(11-11,14-14,4-12,14-18)

Edző: Hartmann János, Rózsár Bálint
EKE: Horváth 16, Mandák 10, Ilyés 9, Bartl 8, Rózsár 4, Pálinkási 4, Kele-Fodor 2, Hegedűs 2

Az idei szezont is az országos regionális bajnokságban kezdtük meg, a Veszprém csoportban. Az első fordulóra Tapolcára utazott a csapat, ahol két mérkőzés is várt a csapatra.
Az első mérkőzésen a tatai TSE Baskettal álltunk szemben, ami egy kiélezett első félidőt hozott. Fej-fej mellett haladtak a csapatok a pontszerzésben, egészen a fordulásig, ahol az esztergomi csapat került előnybe, amit a végéig tartani tudott, így győzelemmel kezdte a szezont!

Tapolcai Tigrisek – Esztergomi KE U14
81:34
(25:6, 29:8, 10:14, 17:6

A második mérkőzést a hazai csapat, a Tapolca ellen játszottuk. A találkozó hangulatát megalapozta, hogy a tapolcai fiúk nagyon sima győzelmet arattak a Dávid Kornél Akadémia csapata ellen, ezért az esztergomi fiúk fejben sajnos feladták még a feldobás előtt a meccset, pedig nem szabadott volna!
A mérkőzés nagyon nehezen indult az egomi fiúk számára. Sorra kaptuk a könnyű ziccereket, egyáltalán nem okoztunk nehézséget a tapolcaiaknak. Támadásban viszont eredményesebbek tudtunk volna lenni, ha a befejezéseknél nem hibázunk rengeteget! Mind védekezésben, mind támadásban elajándékoztuk a lepattanó labdáink jelentős részét és számtalan buta faultot ütöttünk, amit részben a felfokozott izgalmi állapotra és a fáradtságra vezetek vissza. Sajnos mi sokkal fáradtabban játszottunk, mint az ellenfelünk, így igen hamar magabiztos előnyt tudtak felépíteni, amiből nem tudtunk feltámadni, hiába a megnyert harmadik játékrész.

Hartmann János: „Izgatott kíváncsisággal vártuk az első fordulót, ennek rendje és módja szerint izgultak a srácok. A csapatból sokan öregedtek ki, így egy teljesen új csapattal kell nekivágni a bajnokságnak! Nagyon sok a lemaradásunk ahhoz képest, hogy ebben a korosztályban hol is kellene tartania a csapatnak. Nagyon ügyesek és lelkesek a srácok, tehát nem lehetetlen küldetés a felzárkózás, de nagyon sok munka áll még előttünk! Örülök, hogy a forduló meccsein előjöttek az edzésen tanultak és a begyakorolt figurák. Mindenki jelesre vizsgázott az első mérkőzésen, a Tata ellen, küzdeni akarásból! Viszont, ahogy az edzéseken is, a nagyobb intenzitás mellett sokat, megengedhetetlenül sokat hibázunk! Nem engedhetjük meg azt hogy ennyi ziccert hibázzunk el. Ha mindenki csak fele annyit hibázik, akkor sima győzelem a TSE ellen és szoros meccs a házigazda Tapolca ellen! Összességében pozitív élményekkel teljesítettük a fordulót, készülünk tovább és várjuk a második fordulót!”