U12 októberi forduló beszámoló

Helyszín: Esztergom, Dobó Katalin Gimnázium, Bánomi u.8.
Időpont: 2023.10.14.

Eredmények:
Soproni Tigrisek Kőszeg U12- Esztergomi KE U12
38-91
Esztergomi KE U12-MVM-OSE TKC U12 (L)
67-28


A mérkőzések beszámolója:

Október 14-én, hazai környezetben játszottuk le első két U12-es mérkőzésünket az országos-regionális bajnokságban.
Népes szülői támogatás mellet két jó hangulatú, a vártnál könnyebb mérkőzésekkel hangoltunk.
Tatabánya és Kőszeg csapatát is nagy különbséggel múltuk felül, pedig a csapat fele most hétvégén debütált először. Külön öröm számomra, hogy – a tapasztalt játékosaink mellett – az „újoncok” is bátran, harcosan álltak bele mindkét mérkőzésbe. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az első összecsapáson egyik kezdő játékosunk termelte a legtöbb pontot (21 pont). Mellette többen is 10 pont közelébe, vagy azt túlszárnyalva zártak.
A 2. meccsünk kissé nehézkesen indult, de az időkérés után szépen összeszedték magukat játékosaink. Mind védekezésben, mind támadásban egy fokozattal feljebb tudtunk kapcsolni. A folyamatos labdaszerzéseknek köszönhetően könnyű, gyors kosarakkal hagytuk állva az OSE Tatabánya alakulatát.
Ezen a mérkőzésen már szép összjátékokból is szereztünk kosarakat, illetve a tapasztaltabb, technikásabb játékosaink igen látványos bravúrdobásokkal is elkápráztattak minket.
Összességében nagyon büszke vagyok a csapatra, főként úgy, hogy múlt héten az U11-es csapatunk is győzelemmel kezdte a szezont!
A munka megy tovább! Novemberben jön a folytatás!
Hajrá EKE!

Berecz Zoltán