2023.10.16 TSE-EKE U18 beszámoló

Országos regionális fiú junior, Fejér csoport

2023.10.16 18:00
Helyszín: Tata, Kőkúti Általános Iskola
Vezette: Kéri, Magyari

TSE Basket U18 – Esztergomi KE U18
98-39
(25-4; 24-17; 23-11; 26-7)

Edző: Kövér Martin
EKE: Bérczi 11; Lénárt 10; Krisztián 3; Dudics O. 2; Pothorszki
Csere: Dudics L. 4; Baumstark 4; Gálicz 3/3; Petró 1; Minczér 1; Dajka; Gergely (KAP)

A bajnokság második mérkőzését azzal a tatai csapattal vívtuk, akikkel a felkészülési időszakban egyszer már találkoztunk egy edzőmeccs keretein belül. Pontosan tudtuk milyen játékerőt képviselnek. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű feladatunk. Hab volt a tortán, hogy a csapat kapitánya Gergely a bemelegítés során rosszul lett ezért nem tudott pályára lépni a mérkőzésen.

Az első negyed olyan volt, mintha az öltözőben maradtunk volna. A 25 kapott pont se mondható jó teljesítménynek, de a 4 dobottra nem találok szavakat. Semmi nem jött össze. Eladott labda eladott labda hátán, folyamatos rossz döntések sorozata. A 2. negyedben volt jó pár szép megmozdulásunk, ami kosárlabdára hasonlított. Dudics Levi és Baumstark jól szálltak be a kispadról, tudtak egy kis újdonságot hozni a csapat játékába. A második félidőben folytatódott a szenvedésünk a pályán és felőröltek minket a tatai fiatalok! Bérczi és Lénárt próbálta a lelket tartani a csapatban, de ma nekik se jött ki igazán a lépés. Így a vége megérdemelt és fölényes TSE győzelem.
Kövér Martin: „Csalódott voltam és vagyok is az eredmény miatt. No, nem azért, mert kikaptunk, hanem a mutatott játék miatt. Nem volt meg az a tűz és elszántság a fiúk tekintetében, mint a pénteki mérkőzésen. A tatai fiúk jelenleg még előttünk járnak, de nem gondolom, hogy ennyivel. Szeretnék gratulálni nekik mert megérdemelten nyerték meg a találkozót. Ha szembe kerülünk még velük ebben a szezonban remélem sikerül megnehezítenünk a dolgukat.”