Regionális fiú serdülő, Veszprém megye 7. forduló

Regionális Fiú Serdülő, Veszprém – 2023/2024
2024 Április 13. szombat
7. Forduló
Bakony Sporttelep

TSE Basket U14 – Esztergomi KE U14
90-57
(46-10, 11-15, 15-16, 18-16)

EKE: Horváth L. 26, Hegedűs Á. 11, Bartl Á., Mandák E., Rózsár M., 4, Kele-Fodor K, Pálinkási Zs., Ilyés I., Mikesy M. 2.

Az utolsó fordulónak nem volt tétje abból a szempontból, hogy 3., vagy 4.helyen végez régiójában a csapat. Ennek szellemében próbáltunk győzelmi kényszer nélkül játszani. A tatai csapat ellen megváltoztattam a kezdő öt szerkezetét, olyan játékosokkal kezdtük a mérkőzést, akik kevesebb lehetőséget kaptak a szezon során. Az ötlet az volt, hogy az első negyedben egy koncentrált, fegyelmezett támadással-védekezéssel sikerül magunkhoz viszonylag közel tartani a TSE csapatát, majd a második negyedben a lehető legerősebb ötössel átvesszük a mérkőzés irányítását. Az elgondolás nem lett volna rossz, de volt benne kockázat, ami sajnos be is jött. Nem tudtunk látótávolságban tartani a szívós tatai fiúkat így 36 pontos hátrányba kerültünk, amit a mérkőzés hátralevő részében képtelen voltunk ledolgozni. Az eredmény nem tükrözi a két csapat közötti különbséget, de egy kicsivel most előttünk járnak.
Gratulálok a tatai srácoknak a szép eredményükhöz!

Ajka – Esztergomi KE U14
54 – 77
(21-21, 6-21, 19-13, 8-22)

EKE: Ilyés I. 22, Horváth L. 21, Mandák E.15, Hegedűs Á.10

A forduló második mérkőzésén már a megszokott felállással álltunk ki. Felszabadultan, vagányan szerveztük a támadásainkat és élesen, fegyelmezetten védekeztünk. Az első meccs görcsössége teljesen eltűnt. Az első negyedben szorosan alakult a mérkőzés, de érezhető volt, hogy meg tudjuk nyerni az utolsó meccsünket. A félidő végére 15 pontos előnnyel fordultunk. A második félidőben egy kisebb megingást leszámítva hatékonyan kosárlabdáztunk és kézben tartottuk a mérkőzést, növelve a távolságot a két csapat között.
Gratulálok az egomi fiúknak, hogy újra szántott az EKE és az ajkai fiataloknak a szezonjukhoz is.