2023.10.13 EKE-Fűzfő U18 beszámoló

2023.10.13 18:00 Országos regionális fiú junior, Fejér csoport
Helyszín: Tata, Kőkúti Általonos Iskola
Vezette: Kéri, Magyari
Esztergomi KE – Fűzfői AK
69-60

(15-14; 13-23; 25-8; 16-15)

Edző: Kövér Martin
EKE: Gergely 27/3 (Kap); Lénárt 24; Bérczi 6/3; Pothorszki 4; Krisztián 4;
Csere: Dudics L. 4; Dudics O.; Minczér; Baumstark; Dajka; Petró; Gálicz

Az idei szezon első mérkőzését egy számunkra idegen csapat ellen játszottuk, hiszen a balatonparti srácokkal az elmúlt években nem találkoztunk. Nem voltak nagy elvárásaim a mérkőzéssel kapcsolatban, csak annyi, hogy szívvel-lélekkel játszunk és az utolsó sípszóig küzdjünk minden labdáért.
Az első negyed gyors kosárváltásokkal indult. Gergely és Lénárt támadóoldali teljesítménye megadta az alaplöketet a csapatnak. Az első 17 pontunkat ők ketten szerezték. A 2.negyed középéig fej-fej mellett haladt a két csapat azonban az 5.percben valami eltört nálunk és a hátralévő időt 15-6-ra elbuktuk. A félidőre 9 pontos hátránnyal mentünk. Átbeszéltük a srácokkal, hogy mit kellene csinálnunk ahhoz, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe és a legnagyobb meglepetésre egytől-egyig azt csinálták, amit megbeszéltünk. A számunkra „mumus” 3.negyedet 25-8-ra megnyertük és ezzel fordítottunk is az eredményen. -9-ről hirtelen +8 lett. A 4. negyedet szintén jól kezdtük, tudtuk növelni a különbséget. Végül a 14 pontos előnyünk leolvadt 9-re de így mérhetetlenül büszke vagyok a srácokra!
Kövér Martin: „Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy az edzésen gyakoroltak visszaköszöntek a mérkőzésen! Az idei szezon a szemléletváltásról fog szólni leginkább, melyhez ez az első találkozó jó támpontot ad! Az egész pályás emberfogásunk többé-kevésbe működött bár az ellenfél irányítóját nem nagyon tudtuk tartani. Külön örömmel tölt el, hogy a még mindig csak 14 éves Dudics Olivér ilyen hasznos tagja tud lenni a csapatnak. Összességében csak magamat tudom ismételni, büszke vagyok, hogy ezek a srácok a játékosaim. Gratulálok gyerekek! Megyünk tovább!”