U11 beszámoló 2023.10.07

Regionális fiú Kenguru bajnokság, 4. régió D csoport
1.forduló 2023.10.07.
Győr, Györ Városi Egyetemi Edző Csarnok
Edző: Sölösi Florina

Credobus Mosonmagyaróvári Kenguruk – Esztergomi KE U11
55-78
(10-10, 9+3-23+1, 15-28, 18-16)

Az idei évben a bajnoki szereplést az újonc U11-es csapatunk kezdte meg az országos regionális kenguru kupa a 4-es régiójában. Az első fordulóra Győrbe utaztunk, ahol két mérkőzés is várt a ránk. A keret összetétele vegyesen alakult az újonnan toborzott és a tavalyi évben Berecz Zolinál kosárlabdázott „régebbi” játékosokból vegyesen állt össze. Legfőbb célunk az, hogy csapatot építsünk, a játékosok ismerjék meg egymást, tudjanak is együtt játszani és ne csak az edzéseken teljesítsenek, hanem éles helyzettben is!
Az első mérkőzésen Mosonmagyaróvár ellen kezdtük, a játékosaim nagyon felszabadultan játszottak, rám figyeltek és azt csináltak, amit kértem tőlük és eredményesek is voltak. A 78 dobott pont az elvárások feletti amiért nagy gratuláció jár nekik.
A mérkőzést 78-55-es eredménnyel meg is nyertük, és ezzel a teljesítménnyel bekerültünk a D csoport döntőjébe.

Esztergomi KE U11 – Győri KC Koalák
29-68
(4-23, 8+3-11+5, 2-15, 12-14)

A második mérkőzést a hazai csapat ellen játszottuk, akik már több mint két éve együtt edzenek, játszanak. Azzal a tudattal, hogy a játékosainknak döntőt kellett játszani, egy picit megilyedtek, elbizonytalanodtak és már nem úgy figyeltek rám mint az első mérkőzésen. Több volt a hiba, az eladott labda, a kihagyott ziccerek. Nagyon pozitív dolog volt, hogy nagyon fegyelmezetten viselkedtek végig az egész mérkőzés alatt.
A mérkőzés eredménye: 29-68 volt a győri csapat javára!
Ezzel a D csoport 2. helyén végeztünk és innen várjuk a folytatást.

Sölösi Florina: A két mérkőzés után nagyon pozitív a véleményem a játékosokról, sok munka van még velük, de azt gondolom, hogy jobb eredményeket is el tudni elérni az idő múlásával ahogy fejlődnek a gyerekek.