Országos fiú regionális bajnokság, Fejér csoport 6. forduló

Várpalota KK – Esztergomi KE U18
60-74
(21-15; 14-16; 21-21; 4-22)

Helyszín: Várpalota, Nepomuki Szent János Általános Iskola
Időpont: 2024.02.08 18:00
Vezette: Sebesi, Kiss

EKE: Lénárt 33; Bérczi 18/6; Dudics O. 4; Dajka 3; Baumstark
Csere: Gálicz 7/3; Gergely (KAP) 5/3; Minczér 4; Vajda, Kis-Szölgyémi

Nem túl jó előjelekkel indultunk Várpalotára. Pothorszki eltiltását töltötte, Krisztiánnál pedig egy korábbi sérülés alakult ki az utolsó napon, így nem tudta vállalni a játékot, csapatunk kapitánya Gergely pedig betegséggel küzdött. Nem tudtuk, hogy milyen játékerőt képvisel a várpalotai gárda, hiszen idén még nem találkoztunk velük. Azt tudtuk, hogy van egy jó képességű irányítójuk, akit meg kell fogni ahhoz, hogy nyerni tudjunk.
Döcögősen indult a mérkőzés. Saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe a folyamatos kapkodással és rossz döntésekkel. Három negyeden keresztül csak futottunk az eredmény után. A 3.negyed 4.percében 11 ponttal meglépett ellenfelünk (54-43). Ekkor egy időkérés után teljesen megváltozott a játék képe. A srácok elkezdtek harapni és végre azt csinálták, amit megbeszéltünk. Lénárt palánk alatt erőt demonstrált, 33 dobott pontja mellet számtalan lepattanót szerzett. Az eredményből lehetne arra következtetni, hogy ez egy könnyű mérkőzés volt, azonban közel sem. Gratulálok a Várpalotának, hogy 5 játékossal is küzdöttek a mérkőzés végéig.

Kövér Martin: „Idegenben mindig meg kell küzdenünk saját magunkkal is. Nem tudunk olyan jól alkalmazkodni az idegen terephez. Szerencsére a 4. negyedben magunk javára tudtuk fordítani a mérleg nyelvét így 14 pontos győzelmet arattunk. Gratulálok a gyerekeknek, küzdésből ismét (mint a szezon során jó párszor) ötösre vizsgáztak.”