Regionális fiú serdülő, Veszprém megye 4. forduló 2. mérkőzés

Regionális Fiú Serdülő, Veszprém- 2023/2024
Február 11. – 11:00
Helyszín: Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium

Esztergomi KE U14 – Ajka U14
80-62
(27-20; 17-16; 27-13; 9-13)

EKE: Horváth L.33, Hegedűs Á.18, Bartl Á.15, Kőszegi Sz.10, Mikesy M.3, Kele-Fodor K.1,
Mandák E., Tomacsek B., Benke Z., Rózsár M., Kruppa N., Pálinkási Zs.

A mérkőzés statisztikája:
https://hunbasket.hu/merkozes/x2324/hun_ves_rfs/hun_ves_rfs_27
A mérkőzés jegyzőkönyve:
https://hunbasketimg.webpont.com/pdf/x2324/hun_ves_rfs_27.pdf

A megfelezett forduló második mérkőzését hazai pályán játszhattuk az Ajka korosztályos csapata ellen. A forduló első mérkőzésén mind a két csapat vereséget szenvedett, így ennek a meccsnek a tétje az „A” csoportban maradás volt!

A találkozó első negyedében a csapatok fej-fej mellett haladtak a pont szerzésben, bár már itt látszott, hogy a tudatos támadás szervezéssel és némi odafigyeléssel védekezésben könnyedén előnybe tudunk kerülni. A félidő végére sikerült nyolc pontos előnyt kialakítani. A harmadik negyedben szép csapat munkával és egyéni megoldásokkal tovább növeltük a különbséget és eldőlt a mérkőzés.

Hartmann János:
„ Jó volt látni, hogy a csapat visszatalált arra az útra, amit közösen jelöltünk ki még augusztusban! Végre ismét égett a tűz a fiúkban, vagányan és határozottan védekeztek, és támadásban is visszaköszöntek a tanultak. Ugyan voltak hibák, de egy percig sem forgott
veszélyben a győzelmünk. Külön öröm, hogy az irányítóink és a magasaink végre megtalálták egymást a pályán és szép összjátékokat produkáltak. Jó végre arról beszélni, hogy a csapat túljutott a hullámvölgyön, és visszatalált a helyes útra védekezésben és támadásban egyaránt!
Gratulálok a csapatomnak a mai teljesítményhez!”