U14 Regionális bajnokság mérkőzés beszámoló 04.15

2023.04.15. szombat, Esztergom, Dobó Katalin Gimnázium

Esztergomi KE – BKG PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS U14F:
76 – 55
(27-13, 13-19, 21-13, 15-10)

JÁTÉKVEZETŐK : Kaposi Renátó, Varga Tamás

Az idegenben lejátszott egymás elleni első meccsünk, illetve az egyéb ellenfelekkel szemben elért eredmények alapján előzetesen nehéz mérkőzésre, de győzelemre számítottunk.

Mindkét sejtés beigazolódott.

A mérkőzés korántsem úgy indult, ahogy terveztük. Gyenge energiákkal, alacsony koncentrációval léptünk pályára, annak ellenére, hogy a feldobás előtt próbáltuk feltüzelni a játékosokat.

Kimaradt dobások, eladott labdák, lassú védekezés, kapott pontok. Már a 3. percben időt kellett kérni, és egy igen alapos fejmosást követően küldtük újra pályára a fiúkat.

Nagyon sokszor elmondtam már: nem elég elméletben tudni, hogy jobbak vagyunk az ellenfélnél, azt bizonyítani is kell!

Az irányba állítás hatásos volt, agresszívebb védekezés, pontosabb támadásbefejezés lett az eredménye, így 4 perc alatt 12 pontot tudtunk szerezni, miközben csak 1-et kaptunk.

Ádám és Harmath Olivér játszott ebben az időszakban kifejezetten jól.

Ezután az ellenfél kicsit magára talált, de így is több kosarat szereztünk. A negyed végére 14 pontos előnyt tudtunk felépíteni.

Mint kiderült, erre nagy szükségünk is volt, mert a 2. ötösünk hasonló enervált játékkal rukkolt elő, mint ahogy a mecset kezdtük.

Szerencsére ezt az ellenfél nem tudta jól kihasználni, felváltva estek a kosarak, Áron, Iván és Laci is többször betalált, félidőre 8 pont maradt az előnyünkből.

A 2. félidőt kifejezetten magas felállással kezdtük, így a lepattanók nagy százalékát meg tudtuk szerezni, és a támadásbefejezéseknél is ki tudtuk ezt használni.

5 perc alatt 14 pontot szereztünk 6 kapott ellenében, ezzel közel 20 pontosra növelve az előnyt.

Lehettünk volna még határozottabbak, még agresszívebbek, de összességében nem volt rossz, amit láttunk, annak ellenére, hogy még mindig sokkal több a hiba, mint ami elfogadható.

A 4. negyed elején szerzett két gyors kosárral elértük a 20 pontos különbséget, ekkor már biztosan tudtuk, hogy meglesz a hőn áhított győzelem.

Játéklehetőséget adtunk azoknak, akik jellemzően kevesebbet játszanak, az ellenfél is hasonlóan cselekedett, az különbség érdemben már nem változott.

Végül 21 pontos, megérdemelt győzelmet arattunk.

Edzői szempontból örömteli, hogy – igaz, némi fejmosást követően, de – agresszívebbek tudtunk lenni, mint korábban, hibára tudtuk kényszeríteni az ellenfél játékosait, és ezeket az előnyünkre tudtuk fordítani. Ha át tudjuk ezt menteni az április 23-án a BSC csapata ellen idegenben megrendezésre kerülő, szezonbeli utolsó mérkőzésünkre, akkor ott is győztesen hagytatjuk el majd a parkettet.

Ez a cél…

Hajrá EKE!