Kadet csapatunk győzelemmel rajtolt

A 2018/19-es szezont az U16-os fiú kadet csapatunkkal az országos bajnokság regionális észak-nyugati C jelű csoportjában kezdtük.

Hazai pályán játszottuk le az első bajnoki mérkőzésünket a Dobó Katalin Gimnázium
csarnokában 2018 október 20.-án. Az ellenfelünk a Celldömölki kosarasok voltak (CVSEKSZ).
Mivel még sosem játszottunk a CVSE ellen ezért nem tudtuk, hogy mire számíthatunk, mire kell figyelnünk. Az első negyedet álmosan kezdtük, ráadásul meggyűlt a bajunk a celldömölkiek zóna védekezésével. Keveset passzoltunk, sokat birtokolta egy – egy játékos a labdát, nehezen jutottunk el kosárra dobásig. (11:18) A második negyedre megbeszéltük, hogy sokkal többet fogjuk járatni a labdát, sokkal több átadás lesz a játékunkban. Védekezésben is fejlődnünk kellett, hiszen nagyon könnyű kosarakat kaptunk. Ebben a játékrészben sikerült a sok passzos játék sokszor be tudtuk játszani középre a magasemberünknek a labdát, és egy sima „add és fuss” játékkal nagyon
könnyen dobásig jutottunk. Védekezésben sikerült javítani, az elzárásokat rendre jól váltottuk, sokszor hibáztak a celldömölki fiúk. A második negyedre ugyan csak egy ponttal, de átvettük a vezetést. (27:26)

A második félidő nem úgy alakult a harmadik negyedben, ahogy azt elterveztük, a dobó
helyzeteink megvoltak, sikerült néhányszor leindítani az ellenfelet, de a dobásaink zöme kimaradt. Sok egy-nullás ziccer helyzetet hibáztunk. Sajnos a pocsék támadásunkat a védekezésben sem tudtuk kompenzálni, sokat hibáztunk ebben a negyedben. Az egy pontos előnyünkből tizenkét pontos hátrányunk lett a negyed végére. (34:46) A nyerő stratégia meglenne, csak be kellene dobni a ziccereket, és kicsit jobban oda kellene figyelni védekezésben. Az utolsó játékrészben mellénk állt a szerencse is és sikerült nagyon fontos labdákat szereznünk, amikből mind kosarat tudtunk szerezni. Az utolsó percben sikerült visszaszerezni a vezetést és kettő ponttal ugyan, de megnyerni az első mérkőzésünket a szezonban.
Hozzá tenném, ha nem hibázunk ilyen sokat, akkor a harmadik negyedben eldönthettük volna a mérkőzést.

Kiemelném Balla Gergő (4 pont, labdaszerzések fontos pillanatokban), Lócskai Róbert (22 pont, támadó és védő lepattanók) és Oláh Dávid (11 pont, jól irányította a csapatot) játékát ők támadásban és védekezésben is sokat tettek a győzelemért.

Esztergomi KE – Celldömölki Vasutas SE KSZ 53:51 (11:18, 16:8, 7:20, 19:5)

Folytatás október 28.-án szintén hazai pályán a Tapolcai Sziklák csapata ellen.

Hartmann János