Győzelem a második kadet mérkőzésen is

  A szezon második mérkőzésén a Tapolcai Sziklák kadet csapatát fogadtuk hazai pályán. Az előző meccsből tanulva, nagyjából számíthattunk rá, hogy nehéz dolgunk lesz, hiszen országos bajnokság, biztosan nem lesznek könnyű mérkőzéseink.

  Az első negyedben kissé bent maradtunk az öltözőben, de néhány perc elteltével sikerült felvenni a mérkőzés ritmusát. Védekezésben emberfogást alkalmaztunk kisebb nagyobb sikerrel. Támadásban próbáltunk minél több helyzetet kialakítani. (19:21)
A második negyedben próbáltunk kevesebbet improvizálni támadásban, a tanult figuráinkat próbáltuk ráerőltetni a tapolcaiakra. Védekezésben még mindig voltak problémák, de már egyre tudatosabban segítettünk egymásnak az elzárásoknál.
Félidő 37:35.

  A szünetben próbáltam felhívni a figyelmet a hibákra, sajnos védekezésben meggyűlt a bajunk a tapolcai irányítóval, ellene nem sok ellenszerünk volt, könnyű kosarakat dobált. (52:56). Az utolsó játékrészben viszont javultunk védekezésben is és sikerült az utolsó pillanatokban is koncentrálni, így győztesen hagyhattuk el a pályát. Hozzátenném, ehhez némi szerencse is kellett, hiszen a tapolcai fiúk sokat hibáztak a végjátékban.

EKE U16 – Tapolcai Sziklák 72:67 (19:21, 18:14, 15:21, 20:11)

Pontszerzők: Lócskai R. 24p, Balogh E. 15p, Balla G. 11p, Oláh D. 10p, Lénárt G. 7p, Kun B. 5p, Ujházi Á. 1p

Folytatás november 13.-án Veszprémben!

Hartmann János

Kadet-csapat