Serdülő forduló beszámoló – Telki – 2018.10.20.

Az első októberi fordulónak Telki Általános Iskolája adott otthont. Először Páty csapatával mérkőztünk meg. Elég nyögvenyelősen és kissé megilletődve kezdtük a meccset. Sok labdát adtunk el, sok technikai hiba mellett, ráadásul a tiszta ziccereinket is rendre kihagytuk. Ennek ellenére, nagy nehezen sikerült 8 pontos előnyre szert tenni a félidőben.
A folytatásban végre megnyugodott a csapat, és a 17 pontos rohanással eldöntöttük a mérkőzést. Ennek köszönhetően az utolsó felvonásra több játékidőt tudtam biztosítani az új játékosainknak is.

A második összecsapás –ahogy arra számítani lehetett – már másik mederben zajlott. Sajnos az ellenfelünk a játék minden elemében felülmúlt minket. Jóval erősebbek, magasabbak, gyorsabbak, és képzettebbek voltak. Ráadásul nem tudtunk mit kezdeni az agresszív védekezésükkel sem. Ennek ellenére volt egy-két jó teljesítményünk, illetve időnként biztató játékkal is elő tudtunk rukkolni.
Így az 50% összességében reális teljesítménynek mondható. A következő fordulóig megpróbáljuk kijavítani hibáinkat. Határozottabb védekezés mellett, a támadójátékunkat kell felgyorsítani, illetve az eredményes befejezésekhez jóval több labdanélküli mozgásra van szükség.

Mérkőzések:
BSC Páty – EKE: 33:69
EKE – DMTK Haraszti Sasok: 29:90

Berecz Zoltán