KKS : EKKE – 83:55

Április 6-án Keresztúrra utaztunk a junior csapattal, hogy lejátszuk a visszavágó mérkőzést (az odavágón itthon 67:51 arányban nyertünk). Már a bemelegítés alatt világos volt számomra, hogy ebben a teremben nem fognak szeretni játszani a fiúk, hiszen minden második ziccert kihagyták és a tempózás alatt se láttam sikeres kísérletet!
Az első negyedben gyorsan 8 pontos hátrányba kerültünk, amivel nagyon nem tudtunk mit kezdeni, mivel a dobásaink szerintem ennyire pontatlanok sosem voltak! Rendre homályokat dobáltunk szinte mindenhonnan, és még a ziccerhelyzeteinket is mind kihagytuk! Az első negyedben ki is kértem az időm, hogy megpróbáljak a fejekben lévő káosz helyett valami értelmeset rakni, de sajnos mintha 10 darab kukának beszéltem volna! Sajnos ez nem új keletű dolog, hiszen előtte való nap edzésen is dekoncentráltak voltak a fiúk és képtelenek voltak 2 percnél tovább odafigyelni arra amit mondtam és kértem tőlük! Ami egyáltalán nem volt bonyolult (gyenge oldali elzárás, majd abból befutás).
A játékainkat mintha sosem játszottuk volna… nem hogy a meccsen, de még előtte az edzésen sem tudták megcsinálni! Már akkor mondtam nekik: “Gyerekek, ne abból induljunk ki, h megvertük őket itthon, mert az nem jelent semmit! Nagy mellénnyel megyünk oda, akkor figyeld meg hamar nagy zakót adnak ránk!” Első negyed 20:12

Második negyed. Hát ha lehet azt mondani, akkor az még gázabb volt! Itt ismét próbáltam belenyúlni a játékba, de persze ismét sikertelenül! A két negyed alatt próbáltunk többféle védekezést is, zónát (2:3, 1:2:2, 2:1:2), emberfogást… egyik rosszabb volt mint a másik! Mi nagyon rosszul játszottunk, eladtunk egy csomó labdát és ha sikerült dobóhelyzetet kialakítani, akkor meg homályt dobtunk belőle… kezdődtek a fault problémák… minden egyes agresszívabb védekezésünket faulttal díjazták a kiváló játékvezetők, míg a másik oldalt talán akkor fújtak volna bele a sípba, ha gyilkosság történik, bár akkor sem biztos…
A mi kihagyott helyzeteinkből a KKS rendre kosarat, kosarakat szerzett így növelve a két csapat közötti különbséget (22:8). A félidőre összeszedtünk szépen egy 22 pontos hátrányt, ami borzalmasan nagy, annak függvényében, hogy a KKS-t mi otthon megvertük! Félidő 42:20.

Harmadik negyed. Itt már kicsit összeszedettebben és hatékonyabban kezdtünk játszani! Védekezésben meg megállítottuk őket. Mikor már kezdtek behullani nagy nehezen a dobásaink, a játékvezetők tettek róla, hogy ne kezdjünk bizakodni… Fehér Ágoston egy semmiségért kapott figyelmeztetés nélkül technikait, majd miután Sebők Bencét csak úgy tudják “megállítani” ha szó szerint agyonverik (jelzem az őt ért faultok 20%, ha le lett fújva) kapott egy sportszerűtlent! (A jelenet a következő képen zajlott: Bence pozícióban kapta meg a labdát, a tőle megszokott módon beforgatta a védőjét, majd kísérletet tett kosárszerzésre, ekkor a védője eltaszította őt, aki a labdát eldobva elesett, majd miután elhagytuk a labdát, Bence a feltápászkodás pillanatában a védője után nyúlt). Persze nem kell utána nyúlni, de ha a játékvezető a 40 perc alatt nem 5 métert futott volna, akkor nem ítél sportszerűtlent, hanem megakadályozza, hogy ez történjen és már az előzményt lefújja! De ez csak tündér mese, mert ilyen nincs, sőt ezzel a sportszerűtlen hibával ki is állította a Bencét! Én ezt nem tűrtem szó nélkül, persze csöndbe kellett volna maradnom, mert érthetetlen módon egymás után két technikait is kaptam, ami a teremből való elküldést jelenti… Mindez a harmadik negyed végén történt, amikor kezdtünk felkapaszkodni! 8:14-re nyertük ezt a negyedet!

A negyedik negyedben próbálták folytatni Sebők Bence és edző nélkül amit a harmadik negyedben elkezdtek, de ahogy kintről láttam az ellenfél vastag bírói segítség mellett felülkerekedett! Ha egy a kosárlabdához nem értő ember látta volna a meccsünket az jött volna le neki, hogy ez egy szörnyen brutális sport, majd az is feltűnt volna neki, hogy míg az egyik oldalon ütik vágják a kék mezeseket, a másik oldalon meg a játékvezető semmit sem hagyott! Olyan szinten rosszul fújt a Mészáros Dániel, Lábán Tamás kettős, hogy az valami felháborító!
Az utolsó játékrészben 25:21 arányban alulmaradtunk!

A vége 83:55. A keresztúr ma szinte mindent bedobott, nem gondolom azt, hogy szerencséjük lett volna, mert ilyen százalékkal nehéz a szerencsére fogni a látottakat, de tény, hogy volt jó pár olyan kosaruk, amiket nem hittünk el! Sajnos ők jól játszottak, mi meg… inkább nem is írom le! 🙁
Talán egy pozitívum jut eszembe, de az sem a meccsről! Régen kaptunk ennyi pontot! Tehát a védekezésünk az alapjáraton nem olyan rossz!

Sajnos tényleg indulatos vagyok emiatt a meccs miatt, mert ha esetleg úgy játszunk végig, mint az utolsó két negyedben, akkor sem nyerhettünk volna, hiszen míg nekünk semmit sem szabadott csinálnunk, a KKS gátlástalanul kihasználta a játékvezetők alkalmatlanságát és szó szerint agyon vertek minket!

Hari