Komárom-Esztergom Megye – 2023/2024 Felnőtt bajnokság, 6. forduló

Komárom-Esztergom Megye – 2023/2024 Felnőtt bajnokság, 6.forduló

Komáromi Kémények – Esztergomi KE
59 – 51
(11-8,14-17,14-14,20-12)

Edző: Rózsár Bálint
EKE: Kövér Martin 14/3, Bérczi Kálmán 13/3, Bérczi Csongor 8/3, Gergely Patrik 5, Jung
Kornél 4, Balla Gergő 3, Hengán Kolos 2, Tomacsek Balázs 2, Kálvin Balázs

2024.03.12.-én Komáromba utazott a felnőtt csapat, lejátszani az első visszavágót. A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy vártam. Ellenfelünk a feldobást követően tudatosította bennünk, hogy ez egy nagyon kemény mérkőzés lesz. A játékosok ezzel tisztában voltak, ugyanezt kellett nekünk is képviselni, hogy győztesként távozhassunk. Hozzá kell tennem, sikerült is. Egész pályán szoros emberfogással védekeztek mieink, ami elképesztően jól sült el. A srácok úgy ’’űzték a vadat” ahogy azt még nem láttam. Viszont ami csodát tettek védekezésben, annak sajnos az ellenkezője volt támadásban. Sajnos elmondható a csapatunkra, hogy ha nem jönnek a kinti dobásaink, kicsit bátortalanabb lesz a játékunk. Mind a két csapat nagyon hajtott, erről árulkodik a félidei 25-25-ös állás, vagy a harmadik negyed végén a 36-36.
A negyedik negyedben történtek okoztak már némi fejfájást. Nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy 7 pontos előnynél kihagyunk ziccereket, nem szedünk lepattanót és gyengül a védelmünk. Rossz döntés rossz döntés hátán, ennek az eredménye értelmetlen faultok, kipontozódás és a 8 pontos vereség. Összességében nem játszottunk rosszul és öröm volt látni, hogy a védekezés az egyre jobb, de természetesen még mindig van min javítanunk.

Rózsár Bálint: „Kikaptunk. Ki lehet kapni. Örülök, hogy a srácok küzdöttek és akartak. Ezt kértem tőlük már az öltözőben, hogy szorongassák meg az ellenfelet, könnyű kosarat nem dobhatnak. Könnyen nem hozhatják át a labdát. Rengeteg hibára kényszerítettük ellenfelünket azzal, hogy egész pályán kint maradtunk, néha kicsit megvariálva, átálltunk egész pályás zóna védekezésre, ami szemmel láthatóan meglepetést okozott. Viszont az ezekkel a módszerekkel szerzett labdát nem szabad elpocsékolni. Összességében azt csinálták a srácok, amit kértem. Láttam a tüzet a szemükben, a győzni akarást. Jó úton haladunk. Büszke vagyok a Csapatomra! Csak így tovább!

Hajrá EKE!!!