U12-es országos-regionális bajnokság, 7. forduló

Helyszín: Tata, Kőkuti Általános Iskola
Időpont: 2024. 03.16.

Eredmények:

EKE U12-TSE Basket U12 Gyermek
52-91

Soproni Sportiskolás Vadbivalyok-EKE U12
67-55

Az országos-regionális bajnokság utolsóelőtti fordulójára Tatára utaztunk. Sajnos erre a fordulóra sem tudtunk teljes csapattal kiállni. Betegség és egyéb okok akadályoztak minket abban, hogy az alsóház két legerősebb csapata ellen egy igazán ütőképes gárdával küzdjünk meg az „A” csoportban történő bennmaradásért. Ráadásul a 12-es keretben szereplő skacok közül sem volt mindenki 100%-os állapotban. Ehhez képest a tatai alakulat ellen meglepően jól kezdtünk. Időnként gyors, kombinatív játékkal
tudtuk a lépést tartani. Az első félidő végén még egál közeli eredménnyel álltunk a büntetődobásokhoz. Aztán sajnos a második félidőben még az ág is húzott minket. Sérülés és korai kipontozódás is hozzájárult ahhoz, hogy a végén nagyarányú vereségbe szaladjunk bele.

A második összecsapásra nagyon készültünk, hiszen tudtuk, hogy a bennmaradásért folytatott küzdelemben reális esély a Vadbivalyok ellen lehet. Eddig 1 vereség és 1 győzelem volt a mérlegünk. A heroikus küzdelmet jól demonstrálja, hogy három negyed végül döntetlennel zárult. Sajnos a harmadik etap első pár percében összehozott 10-12 pontos hátrányból azonban már nem tudtunk visszajönni. Elég volt pár perc dekoncentráltság, eladott labdák, rossz döntések, buta faultok a mérkőzés elvesztéséhez.
Ez a két elvesztett meccs is rávilágított arra, hogy gyorsítani kell a játékunkon. Határozottabb, agresszívebb védekezés mellett, sokkal nagyobb koncentrációra, összpontosításra, figyelemre van szükség a pályán. Így végül az idei bajnokságot a „B” csoportban fejezzük majd be.
Természetesen ez is nagyon szép eredmény az U12-es skacoktól. Nagyon büszke vagyok rájuk, és jár az óriási gratuláció a csapat minden tagjának.

Berecz Zoltán