Országos fiú regionális bajnokság, Fejér csoport 5. forduló

Országos fiú regionális bajnokság, Fejér csoport 5. forduló
Helyszín: Esztergom, Dobó Katalin Gimnázium
Időpont: 2024.01.21
Játékvezetők: Erős, Varga (Bognár)
Edző: Kövér Martin

TSE Basket U18 – Esztergomi KE U18
83-58
(17-15; 24-9; 23-18; 19-16)

EKE: Lénárt 15; Bérczi 14; Dudics L. 12; Gergely 8/6; Baumstark
Csere: Dajka 3/3; Kis-Szölgyémi 2; Dudics O. 2; Pothorszki 2; Minczér; Gálicz

A nap első mérkőzésén a bajnokság toronymagas favoritjával a TSE Basket csapatával mérkőztünk meg. Az első fordulóban találkoztuk velük, akkor egy 59 pontos zakóba futottunk bele. A héten erőteljesen készültünk rájuk, ami az eredményen meg is látszik, hiszen most „csak” 25 pont volt a két csapat között a távolság. Jól kezdtük a mérkőzést, úgy nézett ki, hogy még akár egy szoros meccs is kialakulhat belőle. Aztán a második negyedben szintet lépett a tatai csapat és meglógtak tőlünk.
Próbáltuk tartani magunkat, sőt a 4. negyedben visszajöttünk 10 pontra(66-56). Ekkor időt kért a vendégcsapat, rendezték soraikat és ismét kinyílt az olló a két csapat között. A vége megérdemelt TSE győzelem!

Esztergomi KE U18 – DKKA/B
68-70
(15-20; 10-13; 21-11; 22-26)

EKE: Bérczi 23/6; Lénárt 22; Gergely 13/3; Baumstark 3; Dudics L. 1
Csere: Gálicz 4/3; Dudics O. 2; Pothorszki; Dajka; Minczér; Kis-Szölgyémi

Az esti programban kapott helyet a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia elleni találkozó. A jó kezdés erre a meccsre nem volt igaz, hamar 12 pontos előnyt játszott ki a vendégcsapat (5- 17). Időkérésnél kicsit rendet tettem a fejekben és megkezdtük a felzárkózásunkat. A harmadik negyedben átvettük a vezetést és utána már fej-fej mellett haladt a két csapat. A végjátékban a fehérvári csapat volt a dominánsabb és végül megnyerték a találkozót.

Kövér Martin: „Először játszottunk idén az „A” csoportban. A gyerekek óriásit küzdöttek mindkét meccsen, az utolsó sípszóig kúsztak-másztak a labdáért, amit jó volt látni. A kispadról beszálló játékosok is hasznosnak bizonyultak, tudtak új energiát adni a csapatnak. Büszke vagyok a srácaim teljesítményére. A mérkőzés felfokozott körülmények között zajlott
(annak köszönhetően hogy a DKKA kispadon ülő játékosai kiszólogattak a hazai szurkolótábornak), sok vitatható döntéssel, amiből most nem mi kerültünk ki győztesként. Sajnos Dudics Levente bokaszalag szakadást szenvedett és minimum 2 hónapot ki kell
hagynia, mielőbbi gyógyulást kívánok! Várunk vissza Dudi!”