U12-es országos-regionális bajnokság, 4. forduló

Meccsbeszámoló U12
Helyszín: Sopron
Időpont: 2024. 01.14.

Eredmények:
Soproni Sportiskolás Vadbivalyok – Esztergomi KE U12
67:64

Esztergomi KE U12 – Győri KC Zsiráfok
65:22

Vasárnap Sopronba látogattunk, ahol az országos-regionális bajnokság 4. fordulóját rendezték meg. Kicsit féltem, hogy a hajnali indulás, és a több mint 3 órás út negatívan befolyásolja majd az 1. mérkőzésünket.
A félelmem sajnos beigazolódott. Nagyon enerváltan, álmosan kezdtünk a vadbivalyok ellen. Az 1. negyedet 6 ponttal elvesztettük, a 2. etapot viszont mi nyertük 6 egységgel, így egállal futottunk neki a 2. felvonásnak. Az utolsó negyedben 10-12 ponttal is elhúzott ellenfelünk, viszont – elsősorban Szluha Zsombor elképesztő játékának köszönhetően -szépen visszajöttünk a meccsbe. Hiszem, hogy ha van még két percünk, akkor felkerültünk volna a B csoportba. De sajnos nem így lett, ugyanis az egész mérkőzésre jellemző volt, hogy nem tudtuk leszedni a védőleppatanóinkat, így az ellenfél játékosai rendre könnyű, elkerülhető kosarakat szereztek a palánkunk alól. Emellett 1-2 játékosunk is tudása alatt játszott, ráadásul a kabinetdobásaink java részét is „kiköpte” a hazai gyűrű.
Összességében az idei bajnokság első szoros, izgalmas meccsén vagyunk túl. Az esetleges hibák, hiányosságok az ilyen és ehhez hasonló összecsapások után érhetők tetten, amit igyekszünk kijavítani az előttünk álló hetekben.

A Győri Zsiráfok elleni mérkőzés már nem hozott komoly izgalmakat. Összeszedtük magunkat, és végig kézben tartva a meccset magabiztos győzelmet arattunk. Büszke vagyok a skacokra, hiszen a győri csapat ellen már 8-an szereztek mezőnykosarat.

Berecz Zoltán