Komárom-Esztergom Megye – 2023/2024 Felnőtt bajnokság, 3.forduló

Komárom-Esztergom Megye – 2023/2024 Felnőtt bajnokság, 3.forduló

Esztergomi KE – TSE Basket Gladiators
57 – 80
(14-22,16-20,19-18,8-20)

Edző: Rózsár Bálint
Pontszerzők: Orbán Á. 10/3, Kövér M. 8/6, Rózsár B. 7/3, Gergely P. 7/3, Bérczi Cs. 6,
Lénárt B. 4, Kálvin B. 4, Tomacsek B. 4, Jung K. 3, Balla G. 2, Bérczi K. 2

2024.01.14-én itthon léptünk pályára a TSE gladiátorai ellen. Az előző forduló eredményeit látva tudtuk, milyen játékerőt képviselnek, tisztában voltunk azzal, nem lesz könnyű meccs. A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy vártuk. Ellenfelünk a feldobást követően próbálta diktálni a tempót, de az esztergomi játékosok is egész jól felvették a ritmust. Mindkét oldal rengeteg hibával játszott és ez egészen kiegyensúlyozottá tette a mérkőzés első félidejét, melynek végére a tatai csapat végül 10 pont feletti előnyt tudott kiépíteni. A harmadik negyedben kifejezetten jól tartottuk magunkat. Ezt a játékrészt végül 1 ponttal sikerült is megnyerni, méltó ellenfelei voltunk a tatai gárdának.
Itt azonban történt valami, amire nem gondolt senki. Az utolsó felvonásban 6 percen át nem tudtunk pontot szerezni, amíg az ellenfél rendre betalált. A 11 pontos hátrányból percek alatt 25 lett hátrány lett. Kapkodóvá vált a játékunk, rossz döntéseket hoztunk, a magas embereinket nem használtuk, lelassultak a támadásaink.

Rózsár Bálint: „Olyan érzésem volt, mintha két külön mérkőzést játszottunk volna. Az első 3 negyedben elfogadható szintű, helyenként akár jónak is mondható játékot mutattunk, annak ellenére, hogy nagyon sok volt a hiba. Az utolsó negyeddel kapcsolatban sajnos nem tudok semmilyen pozitívumot megemlíteni, azt az egyet leszámítva, hogy ’’csak’’ 20 pontot kaptunk. Védekezésben és támadásban nem a legjobb arcát mutatta a csapat. Úgy gondolom, sokkal több van bennünk. Az ellenfélnek gratulálok a megérdemelt győzelemhez, mi pedig folytatjuk a megkezdett munkát! Hajrá EKE!”