Regionális fiú serdülő, Veszprém megye 3.forduló

Regionális fiú serdülő, Veszprém megye
3.forduló, 2023.12.16., Esztergom

Esztergomi KE U14 – TSE Basket U14
70:63
(10-15, 20-19, 19-16, 21-13)

Edző: Hartmann János, Rózsár Bálint

EKE: Horváth L. 26, Ilyés I. 19, Bartl Á. 9, Kőszegi Sz. 6, Rózsár M. 3, Hegedűs Á. 3, Mandák E. 2, Kele-Fodor K. 2

https://hunbasketimg.webpont.com/pdf/x2324/hun_ves_rfs_17.pdf

Eljött a várva várt hazai forduló! Az első mérkőzésünket a tatai csapat ellen kezdtük. Velük az első fordulóban már találkoztunk, akkor egy nem túl pont dús meccsen, de felül múltuk 12 ponttal. Azóta eltelt két hónap, mind a két csapatnak volt ideje készülni, fejlődni. A mérkőzést nagyjából úgy kezdte a hazai csapat, mintha még fejben szundítanának. Rendre lemaradtunk védekezésben és támadásban sorra rossz döntéseket hoztunk. Az első negyedben meglépett a TSE és onnantól folyamatosan rohantunk az eredmény után! Fordulásnál a második félidőben egyre hatékonyabban kezdtünk kosárlabdázni. Sikeresebb támadásokat tudtunk vezetni. Külön öröm volt, hogy egyre több begyakorolt játékot sikerült ráerőltetni a vendég együttesre, bár üröm az örömben, hogy a befejezésnél rettenetesen pontatlanok voltunk! Saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe a rengeteg kihagyott ziccer helyzet miatt, de mi jobban akartuk a győzelmet! Az utolsó negyedben sikerült megfordítani a mérkőzést!

Esztergomi KE U14 – Tapolca U14
60:71
(15-12, 12-30, 18-13, 15-16)

EKE: Horváth L. 18, Kőszegi Sz. 15, Ilyés I. 13, Bartl Á. 10, Rózsár M. 2, Pálinkási Zs. 2

https://hunbasketimg.webpont.com/pdf/x2324/hun_ves_rfs_20.pdf

A tapolcai fiukkal sem először találkoztunk, eddig minden fordulóban játszottunk és sajnos mindig vereséggel távoztunk a pályáról, bár fordulóról fordulóra közeledünk hozzájuk.
Jól kezdtük a mérkőzést, keményen és határozottan védekezett a hazai csapat, kevesebb hibával kosárlabdáztak, mint az első meccsen, de azért így is akadt bőven! Az első negyedben megszerzett előny a második negyedre 15 pontos hátránnyá alakult így innentől kezdve ezen a meccsen is futottunk az eredmény után. Az esztergomi fiúk a második meccs ellenére harcosan és szépen játszottak. A második félidőben már többször érvényesült a hazai csapat, sajnos a második negyedben összeszedett hátrányt nem sikerült ledolgozni, így a Tapolca nyert ismét!
Gratulálunk a győztes csapatnak!

“Sajnos a felkészülést nem éreztem hatékonynak, ugyanis sok hiányzó játékosunk betegség és sérülés miatt több edzést is kihagyott az utóbbi két-három héten, így kissé lassan sikerült összerázódni a fordulóra. Ez meg is látszott, hiszen olyan helyzeteket hibáztunk, amiket már nem kellene, illetve sokuknál a kondi hiányát is észre lehetett venni! Az első és a második meccsen is sok közeli dobást rontottunk és a kelleténél többször hoztunk rossz döntéseket, ha csak a felét vétjük el, akkor teljesen más a forduló képe! A TSE ellen hamarabb eldönthettük volna a találkozót, illetve talán megverjük a Tapolcát! A csapat szépen fejlődik, erősödik. Sokkal több tudatos sikeres támadást sikerült vezetni, illetve védekezésünk is szépen alakul, próbáljuk uralni a támadót. Alap, illetve oldalvonali figuráink is kezdenek rögzülni, egyre több helyzet nyílik a csapat előtt! A magas játékosainkat is egyre többször tudjuk helyzetbe hozni, ezen bőven van hová fejlődni, de határozottan pozitív az összkép! A hibák és rossz döntések ellenére kifejezetten elégedett vagyok az ekés fiúkkal!”