Komárom-Esztergom Megye – 2023/2024 Felnőtt bajnokság, 2.forduló

Komárom-Esztergom Megye – 2023/2024 Felnőtt bajnokság, 2.forduló

TSE Basket Warriors – Esztergomi KE
79 – 85
(26-16,11-21,19-18,18-19,5-11)

Helyszín: Tata, Kőkuti Általános Iskola
Időpont: 2023. december 10.
Edző: Rózsár Bálint
Pontszerzők: Bérczi Cs. 21/6, Orbán Á. 20/6, Kövér M. 18/12, Jung K. 7, Bérczi K. 6/3, Berecz, B. 5/3, Tomacsek B. 4, Balla G. 2, Balogh E. 2

2023.12.10-én utaztunk a második forduló során Tatára. Nem ismeretlen játékosok ellen léptünk parkettre, így nagyjából tudtuk mire számíthatunk.
Erre a mérkőzésre is elmondható, hogy igazi ki-ki meccs volt. Bár ez még az első negyedben nem látszott, ott mintha még aludtunk volna. Az ébredést követően komolyabb tempót diktáltunk, sikerült visszajönni a meccsbe. Ezt követően fej-fej mellett haladt a két csapat. A támadásaink egészen sikeresek voltak, hívtuk a figurákat, sikerült jól is végrehajtani őket, ezek többnyire pontot jelentettek. Viszont a védekezés még mindig okoz némi fejfájást.
Kitartásból ismét jelesre vizsgáztak a srácok, megint hosszabbításra mentették a mérkőzést. Az első meccsből levontuk a megfelelő tanulságokat, tudtuk, hogy higgadt játékra lesz szükség, a kapkodás csak felesleges hibákat szülne. Összejött a bravúr és idén előszőr kiabálhattuk: ’’Újra szánt az EKE”.

Rózsár Bálint: „Ez a mérkőzés is felejthetetlenné vált. Láttam a srácokon, hogy nyerni akarnak. Mindent megtettek érte és képesek voltak úgy együtt dolgozni, mintha világ életükben együtt kosaraztak volna. Nagyon örülök, hogy mindenkinek volt legalább 1 olyan
extra megmozdulása, amivel hozzájárult a győzelemhez. Majdnem az egész mérkőzésen követték az utasításokat, odatették magukat és óriásit küzdöttek. Látszanak a fejlesztendő területeink, de az irány jó! Az ellenfél csapatának szívből gratulálunk, nagyot játszottak Ők is!
Megyünk tovább, szántson még az az EKE!”