U12 novemberi forduló beszámoló

Helyszín: Oroszlány
Időpont: 2023.11.18.

Eredmények:
Téti Tigrisek U12 -Esztergomi KE U12
30-83
Esztergomi KE U12-MVM-OSE TKC U12 L
63-39


A mérkőzések beszámolója:

Ha nagyon röviden szeretném összefoglalni a hétvége eseményeit, akkor csak annyit írnék: négyből négy! Eddig ugyanis 100%-os az U12-es csapatunk az országos-regionális bajnokságban.
Az első találkozón az 1. fordulóban megismert tatabányai lányokkal csaptunk össze ismét.
A meccs elég döcögősen indult számunkra. Az első félidő izgalmasra sikeredett, hiszen -egymás hibáit kihasználva – fej-fej mellett haladt a két csapat. Sok ziccert hagytunk ki, illetve a lepattanózással is meggyűlt a bajunk.
A 2. etapra azonban összeszedtük magunkat, és pontosabb, gyorsabb, agresszívebb kosárlabdát játszva sikerült lehozni a mérkőzést. A két félidő közötti markáns különbséget jól szemlélteti, hogy az utolsó negyedben mindössze két kosarat kaptunk.
A Téti Tigrisek elleni meccs már nem hozott sok izgalmat. Végig uralva a mérkőzést nagyarányú győzelmet arattunk úgy, hogy az utolsó negyedet 22-0-ra nyertük.
Nem szokásom ebben a korosztályban játékosokat kiemelni, de most az egyszer kivételt szeretnék tenni.
Vadadi Marci mindkét összecsapáson 20 pont felett zárt. Edzői pályafutásom során nem emlékszem hasonlóra. Kósa Gréti elképesztő játékától pedig leesett az oroszlányi publikum álla. A 11 éves kislány, főként a 2. meccsen, korát meghazudtoló technikai repertoárral megfűszerezett élménykosárlabdával rukkolt elő.
Természetesen büszke vagyok az egész csapatra, és gratulálok az összes gyerkőcnek, hiszen ezen a szombaton mindenki jelesre vizsgázott.
Három hét múlva folytatás győri és soproni csapatok ellen.

Berecz Zoltán