Halloween Kupa Tata – Felnőtt beszámoló

Halloween Kupa Tata
2023.10.30
Edző: Rózsár Bálint
EKE: Bérczi, Jung, Kövér, Orbán, Rózsár, Kálvin, Balogh, Berecz

Az idei szezonban a felnőtt csapatunk a Komárom-Esztergom megyei bajnokságban fog indulni, mondhatni, szokás szerint. Kicsit átalakult a csapatunk összetétele, amit tavaly elkezdtünk, hogy egyre több fiatal, fiatalabb játékost beintegráljunk a csapatba, az idénre látványosan sikerült.

Kaptunk a TSE Basket-től egy meghívást, hogy vegyünk részt az általuk szervezett’’Halloween Kupán”, mi ezt természetesen örömmel elfogadtuk, mivel a megyei ellenfeleinkkel játszhattunk több edzőmeccset és a ki nem próbált csapatunk megvívhatta első mérkőzéseit, persze még nem élesben.
A mérkőzések 15 percig tartottak, futó órával, egész pályán.
Az első mérkőzésen a TSE Basket egyik csapatával mérkőztünk meg.
Döcögősen indult, aztán elkapták a fonalat az esztergomi srácok.
Nem mondanám, hogy könnyű győzelem volt, de meglett.

A második mérkőzésen a TSE U18-al álltunk szemben.
Mondhatni, ügyes és gyors ellenfelet kaptunk. Ez meg is látszott az eredményen, 4:5-re nyertük meg a mérkőzést, Bérczi utolsó 2 pontosával. Itt eldőlt, hogy döntőt játszunk. 😊
A döntőben szembe kerültünk a tavalyi szezon második helyezettjeivel.
Ügyes és rutinos játékosokból álló csapat ellen játszottunk, elég szoros mérkőzést.
Az ellenfél összeszokott gárda, ez hatalmas előnyt jelentett nekik. Szerintem óriásit küzdöttünk a döntőben, nem volt megállj, minden pontért megküzdöttünk, de sajnos 1 ponttal alul maradtunk.
Gratulálunk a TSE csapatának és köszönjük szépen a meghívást!

Rózsár Bálint: „Pénteken kaptuk a megkeresést, hogy lesz ez a torna és sok szeretettel várnak minket. Én örültem a lehetőségnek, nagyon kíváncsi voltam, mit fogunk produkálni, mire képes most, mire lesz képes később ez a csapat. Nem egy összeszokott csapattal mentünk, ezért is volt fontos, hogy most próbára tegyük magunkat. Ügyesek és lelkesek a srácok, örülök annak, hogy vannak új igazolásaink és hogy régebbi csapattársaink is tértek vissza hozzánk. Örömmel láttam, hogy egyszer-egyszer visszaköszönt az, amit az edzéseken csinálunk. A támadó játékunkon bőven van mit fejleszteni, a védekezésünk annál jobb volt, mint amire számítottam. Persze a védekezésen is van mit fejleszteni 😊. Összességében pozitív élménnyel gazdagodtunk és büszke vagyok a srácokra.”
Gratulálok a csapatnak! Hajrá EKE!