Regionális Fiú Kadett 6. forduló 2023.03.11

2023.03.11.-én Esztergomban rendzetük a Regionális fiú kadett bajnokság Veszprém megyei csoportjának 6. fordulóját!

A hazai (EKE) csapat mellett a Tatai SE (TSE Basket U16) és a Veszprém/B (VUKE/B) voltak jelen.

Az első mérkőzésen a Tata (TSE) fiaival játszottunk. Könnyű meccsre számítottunk, de sajnos túlságosan is el bíztuk magunkat! Az az érzésem támadt, hogy nem vesszük komolyan az ellenfelünket. Könnyelműen játszottunk, nem voltunk elég határozottak se védekezésben, sem támadásban! A tatai csapat viszont nagyon élesen és fegyelmezetten játszotta amit tud, nem is sikerült kialakítani a megnyugtató különbséget.

Nehezen ébredt fel az EKE, sokszor görcsösen és egymásra várva kosárlabdáztunk! Kintről a mai nap sem sikerült kosarat szereznünk, viszont a TSE többször is eredményes tudott lenni a hárompontos vonal mögül. Próbáltunk “meglépni” a tatai fiúk elől, de sajnos nagy különbséget nem sikerült kiharcolni.

Sok hibával és pontatlansággal kosárlabdáztunk, de végül sikerült győzelemmel befejezni a mérkőzést, bár az erre a meccsre kitűzött céljaink közül csak a győzelmet sikerült teljesíteni!

Gratulálok a TSE csapatának, ma nagyon szívosan játszottak!

Végeredmény:

Esztergomi KE – TSE Basket U16
52:44
(11-7,18-15,13-12,10-10)

Második mérkőzésünket a VUKE/B ellen játszottuk. Itt egy nehezebb mérkőzésre számítottunk, ugyanis a Veszprém mind a két csapata sok pontot dobott eddig a bajnokságban és az “A” csapatuk ellen játszottunk, nagyjából tudtuk, hogy milyen stílusú játékra számíthatunk.

A kezdés előtt azt kértem a fiúktól, hogy felejtsék el a Tata elleni meccset és koncentráljanak erre a mérkőzésre! Figyeljenek, gondolkozzanak és igyekezzenek jó döntéseket hozni!

Szerencsére hamar kiderült, hogy nincsenek egy súlycsoportban a csapatok, sokáig nem jutottak át a veszprémiek a támadó térfélre, rengeteg labdát szereztünk és kíméletlenül kosárral büntettük az ellenfelünk hibáit!

Azt hiszem ezen a meccsen játszottunk eddig a szezonban a leghatékonyabban! Kár, hogy az első mérkőzést “elszórakoztuk”, sokkal többet dobhattunk volna, ha ezzel a mentalitással álltunk volna ki a Tata ellen is!

Végeredmény:

VUKE U16/B – Esztergomi KE
42-116
(9-43,12-25,7-26,14-22)

Összességében elégedett vagyok a fiúkkal, mindenkinek lehetnek jobb és rosszabb napjai is, de folyamatosan fejlődik a csapat és ez fordulóról fordulóra látszik is! A 7. és egyben utolsó forduló lesz a legnehezebb, ugyanis két fehérvári csapat ellen lépünk pályára (Alba/A, DKKA/B), de felkészülünk és várjuk a fordulót!