A junior csapat hazai győzelemmel kezdte az évadot!

A 2016/17-es szezon első meccsét játszották az U18-as fiúk a Vagány Nyulak ellen. A taksonyi ellenfelünk két meccsel, két győzelemmel, 196 dobott és 64 kapott ponttal érkezett hozzánk.

Szoros, nehéz első meccsre számítottunk, de csak az első negyed volt szoros, amit 17:13 arányban nyertünk!
Ebben a negyedben sokat számított Kövér Martin 11 pontja és számos jó passza, hamar a csapat vezérévé lépett elő és végig szépen irányította a csapatot támadásban és védekezésben egyaránt!
A második negyedben letámadásra tértünk át, amivel egyszerűen képtelenek voltak mit kezdeni a Nyulak. Letámadásunk eredménye számos labdaszerzés, amiben Martin mellett még Orbán Ágoston és Batai Ákos is jócskán kivette a részét, kellemetlen perceket szerezve ezzel az ellenfélnek. Második negyed 17:2!

A második félidőben is kint maradtunk védekezni, ezzel teljesen összetörve az ellenfelet, ráadásul Martin és Ágoston produkáltak egy jó kis kosárparádét, triplákkal és pazar játékokkal és betörésekkel! Negyedet 32:1-re nyertük!
Negyedik negyedben a cseresor kapott több játéklehetőséget, ők is szépen helyt álltak védekezésben és támadásban is! 24:16-ra ezt a játékrészt is megnyertük!

Összességében véleményem szerint szépen játszottak a fiúk! Külön öröm, hogy van visszatérőnk Muraközy Máté személyében, akinél bár látszik, hogy nincs játékban, okosan és hasznosan játszott! A kadet csapatból feljátszó fiúk is ügyesen és hatékonyan játszottak, Batai Ákos 20 pontja a bizonyíték, hogy beillik a gépezetbe! Dapev Benedek is illett a játékunkhoz, okosan játszott össze a többiekkel és több dobóhelyzetet is kialakított és többször helyzetbe is hozta a társait!

Sok munka van még előttünk, egy hosszú és fárasztó szezon első meccsén vagyunk túl! EKKE – Vagány Nyulak 90:32

Hartmann János

CSAK AZ EKKE, HAJRÁ EKKE

Junior_csapat