Országos fiú regionális bajnokság, Fejér csoport, Rájátszás II.kör

Időpont: 2024.03.24
Helyszín: Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium
Vezette: Krisztián-Világos, Bárány (Bognár)

Vezetőedző: Kövér Martin

Esztergomi KE U18 – TSE Basket U18
51-97
(8-21; 13-17; 10-35; 20-24)

EKE: Dudics L. 11; Gergely 10/3; Krisztián 6; Bérczi 5/3; Dudics O.
Csere: Dajka 8; Lénárt 7; Pothorszki 2; Kis-Szölgyémi 2; Baumstark; Minczér; Gálicz

Az utolsó forduló első mérkőzését a bajnokság bajnokcsapatával játszottuk. Az első két negyedben az esztergomi fiatalok azt mutatták, amit tudnak. Szépen járt a labda, jó pár szépségdíjas megmozdulásunk volt. A harmadik negyedben bekövetkezett a
szokásos „EKE betegség”. Testben a pályán voltunk fejben viszont nem. Amit az első két negyedben megtudtunk valósítani azt ebben a 10 percben nem. A mérkőzés érdemi része itt el is dőlt, az utolsó negyedben mind a két csapatban a kevesebb játékidőt kapó játékosok játszottak.

VUKE U18/A – Esztergomi KE U18
93-86
(24-22; 24-26; 24-24; 21-14)

EKE: Bérczi 24/6; Gergely 21/6; Lénárt 20; Krisztián 11; Pothorszki 3
Csere: Dudics L. 6; Dudics O. 1; Baumstark; Kis-Szölgyémi; Minczér; Gálicz; Dajka

Egy kis pihenő után a VUKE várt ránk, akiktől eddig a bajnokságban mindig vereséget szenvedtünk. Az első összecsapásunkkor a szezon elején bő 30 ponttal kaptunk ki, a rájátszás első körében viszont idegenben csak 2 ponttal, így minden esélyünk megvolt arra, hogy meglepetést okozzunk hazai pályán. Ennek megfelelően álltak bele a srácok a találkozóba, nem ismertek lehetetlen helyzetet és amíg bírták szusszal ’partyban’ is voltunk velük. A negyedik negyedben az erőnlétbéli különbségek a felszínre törtek. Tisztán látszott az ellenfelünkön, hogy a csapat nagy része az NB1/B U20-ban játszik hiszen sokkal jobban kezelték a szoros végjáték adta izgalmakat.

Kövér Martin: „Sajnos a bajnokságot két vereséggel fejeztük be, de emelem a kalapomat a gyerekek előtt, hiszen első éves U18-asokként az „A” csoportos rájátszásban küzdhettünk a minél jobb eredményért. Az utolsó két mérkőzés tökéletesen rávilágított a hiányosságainkra, melyeket a következő szezonig ki kell köszörülnünk. Szeretném megköszönni a szurkolóinknak az egész éves
támogatását, illetve a gyerekeknek, hogy kisebb-nagyobb hullámvölgyek ellenére az egész szezont végig melózták. Jövőre nagyobb dolgok érkeznek!”