Országos Regionális Bajnokság, Fiú Junior, Fejér csoport, Rájátszás
1.kör

Helyszín: Veszprém, Vetési Albert Gimnázium
Időpont: 2024.03.02
Játékvezetők: Prieger, Lénárt (Solymosi)

Esztergomi KE U18 – VUKE U18/A
63-65
(9-22; 22-12; 18-10; 14-21)

EKE: Bérczi 33/15; Lénárt 14; Krisztián 5; Gergely 3, Kis-Szölgyémi
Csere: Baumstark 6, Dudics O. 2; Pothorszki, Vajda, Gálicz, Dajka
Edző: Kövér Martin

Az „A” csoportos rájátszás első körében Veszprémbe látogattunk, ahol a bajnokság két legjobb csapatával találkoztunk. Először a hazai veszprémi alakulat volt az ellenfelünk. A mérkőzés első pár percében jól tartottuk magunkat, sőt 5-2-re, valamint 7-5-re is
vezettünk. Ekkor jött egy kisebb zárlat a fejekben és a hazai csapat 17-2-re nyerte a negyed hátralévő részét. A két középső negyedben a gyerekek megmutatták tudásuk legjavát. Szépen, okosan és nyugodtan kosárlabdáztak. Bérczi 5 triplát süllyesztett el, Lénárt a testi adottságait használta ki a palánk alatt. Összeállt a védekezésünk, agresszívak voltunk, (amit a 29 beütött fault is mutat) nem engedtünk könnyű kosarat, folyamatosan tolódtunk és a besegítéseink is kimondottan jók voltak. A 4.negyedben kijött a rutinbéli különbség a két csapat között és nyertek a hazaiak.

TSE Basket U18 – Esztergomi KE U18
70-37
(27-2; 14-14; 18-8; 11-13)

EKE: Gergely 6; Bérczi 3; Lénárt 2; Baumstark; Kis-Szölgyémi
Csere: Krisztián 13/3; Dudics O. 7/3; Pothorszki 6; Vajda, Gálicz, Dajka
Edző: Kövér Martin

A nap második mérkőzésén a partneregyesületünkkel a TSE Basket-tel mérkőztünk meg. Az előző szoros mérkőzés sokat kivett az esztergomi fiatalokból, így igazából már az első negyedben eldőlt a találkozó. A 2. és a 4. negyedben voltak szép megmozdulásaink támadásban, szépen járt a labda és az extra passzok se maradtak el. A dobóhelyzeteink megvoltak, de nem találtunk bele a gyűrűbe. Krisztián, Dudics O. és Pothorszki a padról beszállva nagy energiákat mozgósítottak, egyértelműen ők voltak a húzóemberek ezen a mérkőzésen.

Kövér Martin: „Tudtuk, hogy kemény lesz az „A” csoportos rájátszás, ennek megfelelően készültünk a héten. Amit megbeszéltünk a VUKE elleni mérkőzés előtt, azt a gyerekek meg is valósították. A két vereség ellenére büszke vagyok a srácokra, nagyot küzdöttek és ha már a lábuk nem bírta a fáradtságtól, akkor a szívük vitte őket előre! Ezekből a mérkőzésekből lehet építkezni. Lénárt Bencére egy hosszabb kihagyás várhat, ugyanis bokasérülést szenvedett. Mielőbbi jobbulást Big!”