U12-es országos-regionális bajnokság, 6. forduló

Helyszín: Győr, Egyetemi edzőcsarnok
Időpont: 2024. 02.25.

Eredmények:

Esztergomi KE U12-Győri KC Zsiráfok
59:35
TSE Basket U12 Gyermek-Esztergomi KE U12

82:66

Sajnos a betegséghullám az U12-es csapatunkat is elérte, így nagy nehezen – főként U11-es játékosokkal kiegészülve – tudtunk kiállni a 6. fordulóban. Ilyen körülmények között az elsődleges cél az „A” csoportban való bennmaradás volt.
Ehhez a győri alakulatot kellett legyőznünk, ezért az 1. meccsre kellett összpontosítanunk. Elég jól kezdtünk, de aztán a védekezési hibáinknak és a buta faultoknak köszönhetően hamar szorossá tettük a meccset. Az összecsapás a 2. félidőben dőlt el. Csapatunk egy fokozattal feljebb kapcsolt, és a pontosabb támadásbefejezéseink és fegyelmezettebb védekezésünk által egyre nagyobb lett az előnyünk, amit az utolsó etapra fordulva még növelni is tudtunk.
A jóval szervezettebben játszó tatai gárda ellen ismét agilisan kezdtünk. Az első negyedet még egállal zártuk, az 1. félidő végére azonban 20 pontos hátrányba kerültünk. Egy korai kipontozódásnak köszönhetően már nem tudtam belenyúlni a mérkőzésbe. Ráadásul páran nagyon elfáradtak, így a védekezésünk gyakorlatilag szétesett a 3. negyedre. Csupa könnyű kosarakat kaptunk, nekünk pedig minden pontért meg kellett küzdenünk. Az edzéseken begyakorolt „add és fuss” játékkombinációinkból szinte semmit nem játszottunk. A kevés labda nélküli mozgás miatt pedig az üres területekre történő „elszakadás-befutás” rendszere sem működött.
Aztán valami történt az akaratból, tartásból jelesre vizsgázott csapatunknál. Négy perccel a vége előtt 6 pontra hoztuk vissza a meccset, már-már el kezdtem hinni a bravúros fordításban, az utolsó pár percben azonban jobban összpontosítottak az ellenfél játékosai, így elmaradt a csoda. Összességében megérdemelten győztek a tataiak. Az 5. fordulóban legyőzött csapat ezen a hétvégén
kombinatívabb kosárlabdával rukkolt elő, így jelenleg egálra áll a párharc. A márciusi hosszú hétvégén talán revansot vehetünk, hiszen mindkét alakulat maradt az „A” csoportban.

Berecz Zoltán