Regionális fiú serdülő, Veszprém megye 5. forduló

2024. Február 24. szombat
5. Forduló
Dobó Katalin Gimnázium, Esztergom

Esztergomi KE U14 – TSE Basket U14
66-85
(23-31,14-19,15-16,14-19)

https://megye.hunbasket.hu/veszprem/merkozes/x2324/hun_ves_rfs/8989664

https://hunbasketimg.webpont.com/pdf/x2324/hun_ves_rfs_33.pdf

A hetek óta tartó betegség hullám sajnos az esztergomi fiúkat sem kímélte, így a minimális 10 játékos is az utolsó pillanatban jött össze! Ez rá is nyomta a mérkőzésre a bélyegét! Nehezen találtuk a helyünket a pályán. Sokszor hibáztunk támadásban és védekezésben is. Az akarással ma talán nem volt gond, de sajnos nem tudtunk felpörögni a mérkőzésre és nem tudtunk koncentrálni. Védekezésben sok felesleges buta faultot ütöttünk. Ezek mind elkerülhetőek lettek volna, ha fegyelmezetten és bátran védekezünk, de sajnos nem így történt. Támadásban több játékot ismerünk, mégis egysíkú támadásainkat a tatai fiúk hatékonyan védték. Megérdemelten szenvedtünk vereséget, gratulálok a TSE csapatának a győzelemhez!

Esztergomi KE U14 – Dunaújvárosi Sárkányok U14
77 – 72
(26-16,10-24,14-16,27-16)

https://megye.hunbasket.hu/veszprem/merkozes/x2324/hun_ves_rfs/8989666

https://hunbasketimg.webpont.com/pdf/x2324/hun_ves_rfs_35.pdf

A forduló második mérkőzésén a dunaújvárosi srácokkal találkoztunk. Nem lettünk frissebbek a második meccsre, sőt…egy rövid ideig úgy tűnt, hogy kilenc emberrel leszünk kénytelenek kiállni, de szerencsére nem így lett. A mérkőzés képe abszolút hullámzó volt, az első negyedben összeszorgoskodott 10 pontos előnyünk elolvadt, majd hol a hazai, hol a vendég csapat vezetett egy-két ponttal. A mérkőzés vége izgalmasra sikeredett, ugyanis 72-72 állásnál a hazai csapatból Hegedűs Áron egy távoli hárompontossal eldöntötte a mérkőzést!

Hartmann János:„Egyáltalán nem vagyok boldog a mai forduló miatt! Kifejezetten csalódott vagyok ismét! Sokkal több van a csapatomban annál, amit itt a Tata ellen mutattak! Konkrétan négy begyakorolt figuránkat egyetlen egyszer sem játszottuk, egysíkúan és küszködve játszottunk! Persze az egyéni eredményeknek örülök, Horváth Laci pontjain és lepattanóin ma sem múlott, örülök, hogy kezdjük őt eredményesen használni, DE! Az EKE nem egy egyszemélyes csapat! Mindenkinek meg van a feladata, amit maximálisan teljesítenie kellene. Sokan rendre tudásukon alul teljesítenek! Ideje lenne már kicsit fejben felnőni a feladathoz!
A második meccsen ismét magunkat hoztuk nehéz helyzetbe, mikor a tíz pontos előnynél hagytuk a dunaújvárosi fiúkat felzárkózni! Kicsit több koncentrációval és fegyelemmel sima győzelmet arathattunk volna! Viszont így, az utolsó fél percben, az idő kérés után sikerült pontosan végrehajtani a felrajzolt, begyakorolt figurát, aminek egy Hegedűs Hans tripla lett az eredménye, amivel megnyertük a meccset! Ez az utolsó dobás remélem ad egy kis lökést Áronnak és a többieknek is, hogy belássák, képesek távoli dobásokat sikeresen végrehajtani! Sokkal több távoli és középtávoli dobásra van szükségünk a jövőben!
Gratulálok Áron, óriási dobás volt!”