U14 Regionális fiú serdülő 2.forduló

Regionális fiú serdülő bajnokság, Veszprém csoport
2.forduló 2023.11.11., Ajka

Ajka – Esztergomi KEU14
71:81
(8:23, 29:22, 11:20, 23:16)

Edző: Hartmann János, Rózsár Bálint
EKE: Mandák E. 18, Bartl Á. 17., Ilyés I. 15., Kőszegi Sz. 12., Pálinkási Zs. 11., Horváth L. 6., Hegedűs Á. 2.

2023.11.11.-én szombaton a B csoportból fejutó Ajka adott otthont a 2.fordulónak. A sorsolásból tudtuk, hogy a házigazdával kezdjük a tornát, míg a másik ágon a Tapolca és a TSE Basket játszik. Izgatottan vártuk a fordulót, bár az ezt megelőző két hétben sok hiányzó volt az edzéseken, így kevésbé hatékony edzés munkát tudtunk végezni.
Ennek megfelelően kissé elizgultuk az első néhány támadást, de Mandák Erik és Ilyés Iván kíváló megmozdulásai révén magabiztos előnnyel kezdtük a második negyedet. Ebben a játékrészben is kellett kimagasló egyéni teljesítmény! A második negyed hőse Pálinkási Zsigmond volt, aki 11 pontot szerzett ebben a negyedben! Kellett is, hiszen a hazai csapat magára talált és könnyű kosarakat tudtak dobni. Sajnos mi sok hibával játszottunk ebben a negyedben. Kevésbé koncentráltunk védekezésben, nem zártunk ki lepattanónál!
A második félidőben összeszedtük magunkat és kezdtünk a tudásunknak megfelelően kosárlabdázni. Külön öröm volt, hogy a sérüléséből visszatérő Kőszegi Szabolcs is magabiztosan tért vissza, a harmadik negyedben 10 pontot szerzett. Az utolsó játékrészben ismét voltak kisebb megingások támadásban is és védekezésben is, de szerencsére meg tudtuk tartani az előnyünket, így a Tapolca – TSE meccs győztesével játszuk a második mérkőzésünket. Itt a Tapolca nyert.

“Összességében jól játszott a csapat, bár még mindig sok a hiba mind támadásban, mind védekezésben. A négy negyedből kettőt nyertünk, ez ma elégnek bizonyult, de a jövőben jobban kell összpontosítani. A 5/23-as büntető arány se túl hízelgő. Sokkal pontosabban kell játszanunk, van hová fejlődni! Sokkal jobban kell figyelnünk támadásban,valamint közép-távoli, távoli dobásokat is el kellene vállalnunk a következő fordulókban, mert szinte végig ziccerezve szereztünk kosarat. A magas játékosainknak sokkal jobban “élniük” kellene a játék közben, labda nélkül követni kellene a büntető területen a labdást és többször el kellene kérniük!
Nagyon örülök, hogy a csapatból öten is 10pont fölé jutottak!”

Esztergomi KE – Tapolca
53:84
(18:13, 26:6, 14:20, 25:14)

EKE: Ilyés I. 16, Horváth L. 13, Mandák E. 10/3, Hegedűs Á. 4, Tomacsek B. 4, Pálinkási Zs. 4, Bartl Á. 2.

“Idén már másodjára találkoztunk a tapolcai fiúkkal, akik az első fordulóban méretes zakóval ajándékoztak meg minket, hiszen 81:34 arányban nyertek ellenünk.
Ez a mérkőzés is nagyjából úgy alakult, mint egy hónappal ezelőtt, jellemzően sok hibával játszottunk. Ismét rengeteg ziccert hibáztunk, ami továbbra is probléma, mert a hiányzó tempódobásaink miatt viszonylag beszűkülten védekezett a Tapolca. Viszont sokkal hamarabb elmúlt a lámpaláz és támadásban és védekezésben egyaránt eredményesek tudtunk lenni. Sajnos minden negyedben volt egy hullámvölgy, amikor nem zártuk ki a tapolcai srácokat a lepattanónál és megszerezve a támadó lepattanót könnyű kosarakat engedtünk az ellenfelünknek. Többen kipontozódás közelébe kerültük a lemaradó védekezésünk miatt, és rendre buta személyi hibákat ütöttünk. Sajnos az ellenfeleink jobb arányban dobták a büntetőket és sokkal többet is dobtak, mint mi! Ez könnyen elkerülhető, ha jobban koncentrálunk és mindenkiben tudatosul, hogy a védekezésben sem lehet pihenni!
Volt pozitívum is a mérkőzésen, hiszen támadásban egyre hatékonyabbak vagyunk. Védekezésben is többször voltunk sikeresek, ezen a mérkőzésen is nyertünk egy negyedet, mint az első fordulóban és húsz ponttal többet dobtunk és húsz ponttal közelebb kerültünk a Tapolcához!
A fordulóról összességében ismét pozitív élményekkel és jó szájízzel távoztunk!