U14 Regionális bajnokság mérkőzés beszámoló 2022.11.18

  1. NOVEMBER 18. PÉNTEK DOBÓ KATALIN GIMNÁZIUM

Esztergomi KE – Gödi SE
53-68
(10-19,15-22,13-17,15-10)

JÁTÉKVEZETŐK : KAPOSI RENÁTÓ ,KRISZTIÁN-VILÁGOS TÜNDE

A 18-i visszavágón már tudtuk, mire számítsunk, és ennek megfelelően próbáltuk felkészíteni a csapatot.

3 edzésen sok változást azért nem lehet elérni, és az sem tett jót, hogy a srácok hazai pályán, komoly lámpalázzal léptek pályára.

Még nem tudják kizárni a külvilágot játék közben, és amikor a bizonyítási vágy görcsöt akarásba fordul át, az edző már tudja, abból sok jó nem sülhet ki.

Az első meccshez képest más felállásban kezdtük meg a találkozót, ez az első 5 percben még működött is, kevés kosár esett, de fej-fej mellett haladtak a csapatok.

Több volt a hiba, ami törvényszerűen visszaütött. Az ellenfél hamarabb tudott megnyugodni, ezáltal a támadásbefejezéseik is pontosabbá váltak, mi könnyű dobásokat hibáztunk, így a negyed végére 9 pontos hátrány alakult ki (10:19).

A 2. negyedet jobban kezdtük, Kis-Szölgyémi Ákos és Dudics Olivér is többször betalált (megint volt köztük hármas ?), de a 6. percre ismét jött egy hullámvölgy.

Eladott labdák, lepattanók, kimaradt dobások, ezt az ellenfél újfent kihasználta. Az utolsó 3 percben nem találtunk be, amit büntetlenül már ebben a korosztályban sem lehet átvészelni.

Félidőre 16 pontosra nőtt a különbség (25:41), és ez semmi másnak nem volt köszönhető, mint az általunk elkövetett hibáknak.

A 3. negyedre a 6 pontos „rohanások” voltak jellemzőek. Mi kezdtünk jobban, Horváth Laci 3 kosarat is szerzett, de az ellenfél tudott válaszolni, újabb 6 pont tőlünk, majd ismét ők jöttek. Sajnos több büntetődobást kihagytunk, amivel közelebb tudtunk volna kerülni. Maradt a jelentős különbség. (38:58)

A 4. negyedben ismét jobban kezdtünk, tudtunk is szerezni néhány pontot lerohanásból, csökkentettük a hátrányt, de így is maradt még 14 pont. Az idő fogyott, adtunk játéklehetőséget olyan játékosoknak, akik jellemzően kevesebbet játszanak, az eredmény így már sokat nem változott. A vége 53:68, azaz majd ugyanaz, mint az első meccsen.

Összegezve: a két csapat közt nincs akkora különbség, mint amit a pontok mutatnak.

A Gödi SE csapata jelenleg nagyobb játékerőt képvisel, mint mi, ezt el kell ismernünk, de csak egy hajszállal.

És hangsúly a „jelenlegen” van, dolgozunk tovább, és készülünk a következő megmérettetésekre.

Aminek kifejezetten örültem, hogy technikai hibánk szinte nem is volt. Lépéshiba, labdavezetési hiba miatt nem nagyon vesztettük el a labdát, ezen a téren egyértelmű a fejlődés.

Az átadásokon és a csapatjátékon kell sokat dolgoznunk, erre kell nagyobb hangsúlyt fektetni. És ezt is fogjuk tenni…

Hajrá EKE!

Szabolcs