U14 Regionális bajnokság mérkőzés beszámoló 2022.11.12

  1. NOVEMBER 12. SZOMBAT Huzella Tivadar Általános Iskola

Gödi SE – Esztergomi KE
75-56
(15-17,15-8,29-17,16-14)

JÁTÉKVEZETŐK : FAJSZI ZSOMBOR LEVENTE ,HORVÁTH EMESE KATA

A serdülő csapatunk a Gödi SE elleni oda-visszavágóval kezdte meg a bajnoki szereplését.

A két mérkőzést egy héten belül, november 12-én szombaton idegenben, majd 18-án pénteken hazai pályán játszottuk le.

Mivel tavaly nem ebben a bajnokságban szerepeltünk, az ellenfeleinket nem ismerjük, az első meccsekre nem tudunk előre készülni.

A bemelegítés során látszott, hogy a gödi alakulat valamelyest magasabb, de a játékosok képzettsége hasonló szinten van, mint nálunk.

Lendületesen, jól kezdtünk, és bár volt jópár hiba, Dudics Olivér és Harmath Olivér vezérletével előnnyel tudtuk zárni az első negyedet (15:17).

A második negyedbe nem tudtuk átmenteni ez a lendületet. Annak ellenére, hogy Ferenc Milán és Mikesy Marci is többször betalált, az eladott labdák megbosszulták magukat, az ellenfél fordítani tudott.

Félidőre így a két pontos előnyből 5 pontos hátrány lett 30-25)

A 3. negyed elején újabb hibákat vétettünk, amiket a gödi játékosok ki is használtak, illetve a magasságbeli különbség is megmutatkozott.

A második játékrész első 5 percben mindössze 6 pontot sikerült dobnunk, és a védekezés sem működött megfelelően, amiről a kapott 14 egység tanúskodik.

Nyílt az olló a két csapat között, ezt nem tudtuk kellően higgadtsággal, ami nem csoda, hisz ez majd a meccsrutinnal jön.

Próbáltunk gyorsabban játszani, mint kellett volna, illetve ahogy tudunk, és ez újabb hibákhoz vezetett.

Ezután picit magunkra találtunk, Horváth Laci többször betalált, majd felváltva estek a kosarak. A negyed végére 17 pontos különbség alakult ki (59:42)

A 4. felvonás elején több kosarat, köztük egy hárompontost is sikerült elsüllyesztenünk, de mindenre volt válasz. A különbség jelentősen nem változott már, a Göd tartotta az előnyét, de örömteli volt, hogy a csapat nem adta fel, és az utolsó percig próbált küzdeni. A végeredmény 75:56, a Göd teljesen megérdemelt győzelmet aratott. Minimálisan ugyan, de előttünk járnak, főként koncentrációban és akaratban.

Hajrá EKE!

Szabolcs