U16 Előselejtező beszámoló

2022.09.11.-én vasárnap a Nemzeti Fiú Kadett Bajnokság Előselejtezőjén vettünk részt az U16-os csapatunkkal.

Az előző évekhez képest változott a bajnokság lebonyolítása, mivel az erő sorrendet, illetve a csoport beosztásokat egy selejtező sorozattal próbálják megállapítani. Ezért nekünk, már vasárnap elindult a szezon!

Az előselejtező során minimum egy mérkőzés várt ránk, a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia “B” ellen. Amennyiben ezt a mérkőzést győzelemmel fejezzük be, akkor vár ránk még egy nehéz megmérettetés a DMTK/A – Gödi SE párharc győztesével!

Tehát Kiss Lenke KA/B – Esztergomi KE 45 – 66 (8-17, 17-14, 15-20,5-15)

Az első ellenfelünkről nem sokat tudtunk elöljáróban, csupán annyit, hogy ők is a regionális bajnokságban játszottak, illetve hasonló játékerőt képviselhetnek, mint mi, hiszen hasonló győzelmi mutatóval és dobott/kapott ponttal zárták az előző szezont.

Az első negyedet szépen kezdte az Esztergom, tudatos játékkal, bátran támadta a Kiss Lenke kosarát. Gergely Patrik jó időben elengedett középtávoli dobásaival és Dudics Levente sikeres közelijeivel hamar 5-10 pont körüli előnyre tett szert az esztergomi csapat. Az első negyedet 8-17 arányban nyerte az EKE!

A második negyedben kissé nehézkesen indult, a Kiss Lenkés fiúk ügyesen játszották ki az emberfogásos védekezést, és amellett, hogy az Esztergom is betalált, szinte teljesen ledolgozta a hátrányát! A félidő végére 6 pontos esztergomi előnnyel fordulunk.

A harmadik negyedben zóna védekezésre váltott az EKE, amire nem igen volt megoldása a KLKA/B-nek, közben közeli kosarakkal és egy sikeres hárompontossal meglépett az Esztergom. 2-15-ös roham után már képtelen volt váltani az ellenfél 40-51 a harmadik negyed vége az EKE-nek.

Az utolsó játékrész nem hozott változást, tovább növelte az Esztergom az előnyét.

Összességében jó mérkőzést játszottunk, jól dolgozott együtt a csapat! Külön öröm, hogy a friss játékosaink is megfelelően teljesítettek és állták meg a helyüket! Kiemelnék néhány Ekés fiút, az ő teljesítményük kimagasló volt a mezőnyben:

  • Gergely Patrik 17/3pont 10 lepattanó, Dudics Levente 10pont, 8 lepattanó (4támadó), Pothorszki Bence 11 pont, 7 lepattanó, 4 szerzett labda,

Lénárt Bence 18 pont,10 lepattanó.

A párharc győzteseként továbbjutottunk a második fordulóra, ahol a DMTK/A – Gödi SE győztesével játszottunk!

Mivel ennek a mérkőzésnek a győztese a Dunaharaszti csapata lett, ezért velük játszottunk a selejtezőből való továbbjutásért!

Dunaharaszti MTK/A – Esztergomi KE 54-43 (22-6, 11-16, 15-10, 6-11)

A második mérkőzést mind a két csapat kissé fáradtan kezdte, de sajnos a dunaharaszti-i fiúk bizonyultak frissebbnek, plusz néhány vitatható, következetlen bírói ítéletnek köszönhetően hamar nagy előnyre tettek szert! Sajnos egészen a 7.percig nem sikerült betalálni, pedig voltak helyzetek, csak sajnos a befejezéseknél rendre hibáztunk és sok szabálytalanságot nem ítéltek meg, sokszor dobás közbeni faultokat engedtek el a DMTK-nak, míg az esztergomi csapat kárára jelentősen többet ítéltek a játékvezetők! A fault arány a 8.percben 1-6 az EKE-nek, az állás 22-6 a DMTK-nak!

A második negyedre sikerült felrázni a fáradt egomi fiúkat, 11-16-ra nyerték ezt a negyedet, sajnos továbbra is kritikusan fújnak a játékvezetők…

Ebben a negyedben lényegesen jobban teljesítettünk támadásban és védekezésben is, de a fáradtság és némi frusztráció miatt, rendre elhibáztuk a dobásaink jelentős részét! 33-22 a félidőben!

A harmadik negyedet a haraszti csapat kezdte sajnos jobban, ők értékesítették a dobásaikat, az Ekés srácok pedig nem. A negyedben több, mint 20 ponttal is vezettek a dunaharaszti-i fiúk, a végére sikerült 16 pontra megközelíteni őket.

Az utolsó játékrészben mindent beleadtak az ekés fiúk, de sajnos már nem volt elég, 11 pontra tudtuk felhozni a találkozót!

A napot sikeresnek mondanám, ez egy erőpróba volt, ahol a fiúk jól helyt álltak! Büszkék lehetünk rájuk!