U12-es országos bajnokság, 5. forduló – Esztergom

U12-es országos bajnokság, 5. forduló
Helyszín: Esztergom, Árpád-házi Szt. Erzsébet Gimnázium
Időpont: 2022. 02.12.
Eredmények:

EKE U12-Győri KC Zsiráfok: 90:35
EKE U12- CREDOBUS Mosonmagyaróvári Tigriskölykök: 69:65

A mérkőzések beszámolója:

Az U12-es országos kosárlabda-bajnokság 5. fordulójának mérkőzéseit hazai környezetben játszottuk le.
Az első összecsapáson – a feldobástól a lefújásig – végig uralva a mérkőzést nagyarányú győzelmet arattunk! Külön öröm számomra, hogy 10 játékosunk szerzett kosarat, ami a csapategységet is nagyban demonstrálja!
A 2. mérkőzésen, az alapszakasz 2. helyezettjével, Mosonmagyaróvár csapatával küzdöttünk meg. Itt a küzdelem szót szeretném kiemelni, ugyanis az idei év legizgalmasabb meccsét játszották a gyerekek!
Ádáz csatában, végig fej-fej mellett haladva, az utolsó másodpercekig feszült összecsapáson sikerült diadalmaskodnunk!
Pedig nem kezdtünk jól. Az első percekben már 14 egység volt a hátrányunk! Ezt követően a védekezésünket sikerült összerakni, és egy sebességfokozattal feljebb kapcsolva, a negyed végére visszajöttünk a meccsbe!
Az agresszív védekezést és a koncentrációt végig sikerült fenntartanunk, a szerzett labdákból rendre könnyű kosarakkal tudtuk támadásainkat befejezni!
Az utolsó perceket pszichésen is jobban bírtuk! Legtapasztaltabb játékosaink extra teljesítményének köszönhetően az A csoportban folytathatjuk márciusban!
Óriási gratuláció a csapatnak, hiszen 10/9-es győzelmi mutatóval még soha nem sikerült a legelitebb csoportba bekerülnünk!
Hajrá EKE!