Győzelemmel kezdődött a rájátszás!

Győztünk, de…

Sajnos ez az egyetlen pozitívum amit el tudok mondani erről a meccsről.

A srácok rendkívül döcögősen játszottak, dadogott a kezükben a labda, sok eladott labdát produkáltuk, nem csak rossz átadásokból, hanem simán labda vezetésből is eladtuk a játékszert.
Emellett kicsit ötlettelenül szerveztük a támadásainkat…olyannyira, hogy egy passz után vagy rádobást, vagy betörést, vagy eladott labdát sikerült produkálni.
Időkérésnél kértem, hogy sokkal több átadásnak kellene lennie, hogy ne 10m-re a kosártól kezdjük el a támadást és ne vegyük fel ennyire távol a gyűrűtől….süket fülek…
Labda nélküli mozgás talán 3 db volt egész meccs alatt, megjegyzem, azokból kosarakat szereztünk…de továbbra sem voltak hajlandóak a srácok labda nélkül megmozdulni az első félidőben.

A második negyedtől emberfogással védekezett végig a Ziccer, mivel hihetetlenül lassan csináltunk mindent a pályán. Ráadásul megkönnyítettük a védekezésüket, mert labda nélkül semmilyen értékelhető játékelem nem volt…se egy rendes elszakadás, átfutás, üreselzárás…semmi!

Az ellenfelünk már az alapszakaszban is egy nagyon kis atletikus csapat volt, akik gyorsan és sokat mozogtak a pályán. Ezen nem változtattak most sem, és nagyon megkeserítették a dolgunkat, mert a zónánkat szépen járatták és meg is voltak a dobó helyzeteik. Csak a szerencsén múlott, hogy az összekapirgált 10 pontos előnyünket végig tartani tudjuk. Az alapszakaszban 72:42-re sikerült felülmúlnunk őket…a rájátszásban 71:61…ez a többi csapat ellen édes kevés lesz…de ne legyen igazam…
Ráadásul az ellenfelünk klasszikus magas ember nélkül állt fel, ami nekünk nagy előnyt jelentett volna, ha használjuk a Dáriust pozícióban…de a labda szerintem 10-ből ha egyszer bement akkor már lehet, hogy túloztam.

Dobásaink nagyon nem sültek, se kintről, se bentről…Sok ziccert rontottunk. Az elért 71 pont nagy részét 1-1 elleni betörésből szerezte a csapat.
A pontjainkon így osztoztak a fiúk: Rózsár Bálint 22, Sölösi Dárius 18, Orbán Ágoston 10, Kövér Martin 8/6, Szeifert Iván 8, Antal Márk 5

EKKE Kadet – Ziccer KS 71:61 (15:8, 17:13, 21:21, 18:19)

Hartmann János
edző

A következő mérkőzés:

2016-04-15 Péntek 17:30 –  Budapest, II. Hárshegyi út 3.
Bikák KK – EKKE Kadet