Gödöllő : EKKE 38 – 63

2013.03.04-én Gödöllőre utaztunk a Bocskai SE csapatához.

A mérkőzésre igen nagy késéssel érkeztünk és a játékvezetők nem igazán hagytak bennünket bemelegíteni, ezért ezt az első negyed alatt kellett megoldanunk!

Figyelmeztettem a fiúkat, hogy óvatosan kezdjenek, mivel nem melegítettünk, nehogy véletlenül meghúzódjanak, vagy valami rosszabb történjen!
Az első negyedben egymás után születtek a kosarak mind két oldalon. Ekkor még se a támadásunk, se a védekezésünk nem állt össze! Szerencsére az EKE jobb a Bocskainál ezért még így is mi álltunk jobban. Az ellenfél egymás után követte el a hibáit, amiből mi rendre könnyű kosarakat szereztünk. A szerzett 10 pontunkból 6 gyors indítás után született, 4 felállt védelem ellen! Hozzáteszem, hogy mi sem játszottunk hiba nélkül, csak az ellenfél sok eladott labdája miatt a mi hibáink egyáltalán nem tűntek fel, de azért nálunk is volt jópár pontatlanság! A negyedet 6:10re zártuk!
Sok hozzáfűzni valóm nincs ehhez a negyedhez, mivel tényleg sokat hibázott az ellenfél és ezeket szerencsére mindig pontokkal büntettük!

Második negyedre már bemelegedtek a fiúk! A megszokott 2:3as zónánkon változtattam 1:2:2re, ami teljes zavart okozott a Bocskainál, mert nem tudtak mit kezdeni vele és még több hibába kényszerítettük őket! Ebben a negyedben a két frankás Kelemen Marci és Czifra Ábel révén még több labdát szereztünk. Ábel egész meccs alatt óriásit védekezett és még támadásban is jócskán kivette a részét a sikerből. A negyed közepére sikerült kilenc pontosra növelnünk az előnyünket, ezért innentől tudtam pihentetni Sebők Bencét. Ezt a negyedet 7:12re nyertük.

Harmadik negyedben is 1:2:2-es zónával védekeztünk, ami kifejezetten jól fekszik a srácainknak, mert elől pörgős játékosaink élni nem hagyták a támadókat, akik rendre zavarba jöttek és hibáztak. Eladott labdáikat pontokkal háláltuk meg, növelve a két csapat közötti különbséget! Bence ebben a negyedben dobta pontjai nagy részét, többnyire a 3szög támadásunkhoz hasonló figurával és azzal, hogy a kimaradt dobásaink után ő szerezte meg a támadó lepattanókat és szépen visszarakosgatta őket a helyére.
A harmadik negyedben már nem sokszor támadhattunk rendezetlen védelem ellen. Az ellenfél is zónára váltott, ami némi zavart okozott, de ezt az akadályt is könnyedén vették a srácok. Szépen járatták a labdát és hatékonyan bontották meg a zónát befutásokkal, labdás betörésekkel és a 3szög figuránkkal. Mivel a zóna védekezés ellen is hatékonyak voltunk, ezért vissza álltak emberfogásra, amivel igazából csak nekünk kedveztek, mert így még több megoldási lehetőség adódott előttünk! Növeltük a különbséget. A harmadik negyedet 11:18ra zártuk.

A negyedik negyedben mi is váltottunk emberfogásra,h gyakoroljunk, és minden egyes kosár után kint maradtunk egész pályás védekezésre! Ebben a negyedben annyira sok dobóhelyzetünk volt, hogy ismét kirajzolódott, hogy nem vagyunk elég hatékonyak abban, hogy az üres dobóhelyzeteinket magabiztosan érvényesítsük! Egymás után dobáltuk el a labdát! De nem szóltam rájuk, mivel ezek dobóhelyzetek, csak éppen be kellene ezeket dobni! Borzalmas százalékkal dobtunk! A Bocskai ebben pontosabb volt mint mi, csak nekik helyzetük is alig volt, de amit ráemeltek azok többnyire be is mentek! Ebben a játékrészben ráemeltünk legalább 6 3pontost, amiből Edvinnek egy ment be (Hozzáteszem ez Edvin negyede volt, mert a szerzett 9 pontjából 7-et ebben a negyedben szerzett)! Nagyon rossz!!! A kinti dobásaink többsége még a gyűrű közelébe se ment! Ábel közép távoli dobásai szépen sültek, de a távoliak neki is katasztrofálisak voltak! Negyedik negyed 14:23!
Sokkal több pontot szereztünk ezalatt a 10perc alatt, mint eddig, ez azért is volt, mert bátorítottam a fiúkat, igen is emeljék rá a kialakított dobóhelyzeteket, nem baj, ha kimarad! A büntetőink ma sem voltak pontosak 9/16…

Srácok közül Czifra Ábelt emelném ki személy szerint! 10 pontot szerzet és legalább ennyi szerzett labdája is volt! Ábel egyre többet fog játszani, mert a védekezése talán neki a legjobb a fiúk közül! Ezt a többiek is elismerik! Egy leütés tempói szépen beakadtak, ziccert nem hibázott, ma fault problémája sem volt! Meccs alatt folyamatosan dicsértem, és kapott tőlem egy becenevet! Tüneményes! Szóval innentől Ábel a Tüneményes! 🙂
De a csapat egésze jól teljesített! Mindenki kivette a részét a pontgyártásból és a védekezésből is egyaránt!
Sebők B. 22, Czifra Á. 10, Wanger E. 9/3, Kőszegi R. 7, Kelemen M. 6, Fehér Á. 5, Pausz T. 4, Szemán L. 2.

A mérkőzést 63:38 arányban az EKKE nyerte! Tabellára tekintve papírforma győzelmet arattunk!
Szép volt fiúk!
ÚJRA SZÁNT AZ EKKE!

Hari bácsi