OSBK : EKKE 79:50

A tegnapi tatabányai meccs után, önbizalommal telve érkeztünk Oroszlányba, ismét csak hatan…

A mérkőzést a szokásos oroszlányi meccs kezdésünktől eltérően lendületesen szinte hibátlanul kezdtük. Nem hagytuk, hogy a nálunk sokkal rutinosabb oroszlányi felnőtt csapat lelépjen bennünket már az elején! Támadásaink ötletesek és vagányak voltak! Azt kértem a fiúktól az elején, hogy ne álljanak a pályán mint a csocsó figurák, hanem a tanult technikai elemeket alkalmazzák! (üres blokkok, pozíció cserék, befutások) Ezeket szépen csinálták is!
Az első negyedet egy pontos hátránnyal fejeztük be (14:13), de a lefújás előtt még mi vezettünk 12:13ra!

Második negyedben sem hagytuk magunkat elnyomni! Ott folytattuk, ahol abbahagytuk, sőt még egy lapáttal rátettünk az eddigiekre! A második negyedben többször átvettük a vezetést, helyenként 4 ponttal is jobbak voltunk ellenfelünknél, akiket ez kissé meglepett! Sajnos egy óriási bírói segítséget kaptak Kocsis József játékvezetőtől, aki ebben a negyedben egymaga kipontozta Sebők Bencét, ezzel megpecsételte a meccsünk végét! Bencére ebben a negyedben 4 perc alatt 3 faultot fújt! Hozzáteszem be lehetett fújni ezeket a hibákat, de csak azért, mert a támadó nagyon rutinosan előadta magát!
Ezt a negyedet 19:15el zártuk.

Harmadik negyedben idegesen mentek a pályára a fiúk… de kértem tőlük, hogy ne adják fel! Meg kell mutatniuk, hogy Bence nélkül is képesek szállítani a pontokat és a lepattanókat! Ez a negyed így is elég jól sikerült, csupán csak 5 pontos hátrányt szedtünk össze!
A figuráinkat nem túl sűrűn játszottuk ugyan, de az üres blokkok jól kijöttek, a labdát jól járattuk és helyenként könnyűnek mondható kosarakat szereztünk. Sajnos a cserék hiánya miatt teljesen elfáradt a csapat a negyed végére. A harmadik játékrészt 12:13 arányban meg nyertük!

A negyedik negyed viszont katasztrófa volt. Lemészároltak bennünket a rutinos oroszlányiak… fáradtak voltunk, nem sikerült az üres dobóhelyzeteinket értékesíteni, ziccereket hibáztunk, beleszaladtunk jó néhány dobásblokkolásba is. Időkérés után egy rövid időre össze tudták szedni magukat a fiúk, de a fáradtság miatt sajnos ez nem volt tartós… 34:9 lett ennek a negyednek a vége, összességében 79:50 lett ez a meccs!

Kiemelném játéka alapján Kőszegi Richárdot és Wagner Edvint. Ricsike 16 pontot (bár a jegyzőkönyvben érdekes módon csak 13 van feljegyezve,elvitte a cica a gól jó plusz egy dobását), Edvin 13 pontot dobott. Bence kiszállásával Ricsi igazi motorjává vállt az EKKE-nek! Tempóival és egy-egyezéseivel rendre eredményes volt, a lepattanókat is szépen lekapkodta!
Edvin folytatta a tegnapi Tatabánya ellen elkezdett formáját! Szépen betört, a betöréseiből értékesítette a közép-távoli dobásait, szépen osztotta tovább a labdákat, végre sült néhány hárompontos is!
Most kezdem érezni, hogy végre összeállt a fejekben, hogy ők is igen is képesek pontot, pontokat dobni és ezzel kivenni a részüket a csapat sikeréből és kudarcából! Láttam a küzdeni akarást a fiúkon, ami pozitív, mert eddig ültünk mint az iszap és mondván majd a Bence bedobja volt a sláger, most nem! Most mindenki bizonyítani akart, hogy képesek ők is 10 pont felett dobni! Meg vagyok győződve arról, hogy jó irányba haladunk!

Szépen játszottunk!

Hari