Monori SE : EKKE 52:48

Tegnap, február 19-én Monorra látogatott a junior csapat. Már az utazásunk is kalandosra sikerült, ugyanis Dobogókő felé vezető úton lerobbantunk a busszal, szóval se előre, se hátra… (személy szerint sajnáltam, mert Kain László buszsofőr személyes kedvencem, megadja mindig meccsek előtti alap hangulatot a csapatnak!)

A meccs: Heten mentünk el a meccsre, ami nem túl jó… idén még nem tudott teljes kerettel kiállni a junior, pedig az lenne igazán jó…
Az első negyedben nehezen vettük fel a meccs ritmusát. Keveset dobtunk és keveset kaptunk (14:7). A második negyedben kezdtünk felpörögni! Bár ez a dobott pontjainkon nem látszott, viszont a védekezésünk kezdett működni és a Monor meg kezdett egyre frusztráltabban játszani! Dobásaikra rendre odaértünk és a betöréseiket is jól megállítottuk. Ezt a negyedet 9:8 zárták a csapatok. A félidő végére egy 8 pontos különbséget szedett össze a csapat. 23:15.

A harmadik negyedben megtáltosodott az EKKE és szó szerint felszántottuk a monori pályát! 7:25-ös 3. negyedet zártunk! Itt játszottunk úgy, ahogy mi azt elvárnánk a srácoktól! az 1-2-2-es zónánk kiválóan működött, az ellenfél görcsössé vált, kintről próbálkoztak, egy sem ment be…nekünk szépen formálódtak a támadásaink! Többnyire a háromszög figuránkat játszottuk, vagy ehhez hasonlót.

A negyedik negyed… teljes csőd… fordult a kocka. Fiaink kicsit megelégedtek a 3. negyed végére összeszedett 10 pontos előnyünkkel, és nem figyeltünk oda annyira, nagyobb helyet hagytunk a kintről jól tüzelő monoriaknak… ez meg is bosszulta önmagát… három perc alatt kaptunk is 3 triplát és ezzel egy pontra apadt az előnyünk… innen meg már nem volt megállás! A negyedik negyedet is behúzta a Monor! 22:8

A végeredmény 52:48. Szomorúak voltunk, hiszen megmutattuk, h komolyan számolni kell velünk és nem feltett kézzel mentünk Monorra!
Szimpatikusan végig küzdötték a srácok a meccset, csak sajnos van az a kritikus 3 perc, amikor lankad a figyelem… ezzel muszáj lesz vmit kezdenünk!!!
A másik felháborító dolog a büntetőzés… 3/11… nekem ne mondja senki, hogy ennek nincs jelentősége és nem emiatt kapunk ki! DE! Igenis vastagon benne van!

Két embert emelnék ki! Sebők Bencét, aki pontjaival (31) és lepattanóival sokat tett ismét az esetleges győzelemért! A másik Czifra Ábel! Ábel 6 pontot szerzett, ez nem sok, viszont a mezőny munkájával kiemelkedett a társai közül. Rendkívül jól védekezett (ugyan kipontozódott) és támadásban a betörései is jók voltak! Bencével jól tudtak összejátszani!
Ismételten nagyon szembetűnő, hogy Bence 31 pontja után Ábel a második legeredményesebb dobó… ez nem túl jó! Mindenki képes a csapatban 10 pont fölött teljesíteni! Ezt meg kell érteni és igyekezni kell és edzeni, edzeni és edzeni!

Meccsről meccsre egyre jobbak vagyunk! Ez látszik is!
Lényegében megszorongattuk a Monort. A meccs után az edzőjük is elismerően szólt a srácokról, sima meccsre készültek, ezzel szemben egy kellemetlenül védekező, mindenre képes csapattal találkoztak, ami nem adta könnyen ezt a győzelmet!

Hari