EKKE Kadett “B” – Tatai SE 55:46

Tudni kell a tatai csapatról, hogy a bajnokság szabályaival némiképp ellenkezve vegyes felállásban, vagyis fiúk is és lányok is játszanak. Ellenünk ez úgy mutatkozott meg, hogy hol egy fiú alakulat, hol egy lány alakulat ellen kellett játszanunk, és ami nagyon meglepő volt, a lányok néha szervezettebben, úgymond jobban, ügyesebben játszottak, mint a fiúk, így ez a tény a győzelem értékéből nem sokat, sőt, szinte semmit nem von le! Magára a mérkőzésre a kapkodás, és a nagyobb “rohamok”, sorozatok voltak jellemzők. Az első negyedben az ellenfél 6:2-es vezetése után egy 15:2-es “futást” sikerült összehoznunk, így a negyed végére megnyugtatónak mondható 17:8-as előnyt építettünk fel. A második negyed elején a hibáinknak köszönhetően kaptunk gyorsan 6 pontot, az előny elolvadt, de mindenképp kellett ez az aprócska pofon, hogy felébredjünk, és észrevegyük, ez a meccs még nincs megnyerve. Ezután felváltva potyogtak a kosarak, majd jött a korábban említett meglepetés, a lány alakulat 23:26-ra alakította az állást, ami picit a mi rovásunkra is írható, megilletődtünk. Ezt a félidei pihenő alatt tisztáztuk, így a második játékrészben ez már nem okozott gondot. A 3. negyed elejét sikerült megnyomnunk, amit főként a jobb koncentrációnak és a kevesebb eladott labdának köszönhetünk. 40:30-ra is vezettünk, majd újra egy hullámvölgy következett, így a negyed végére mindössze 4 pontra csökkent az előnyünk, 42:38. Ezután ismét egy rossz kezdés, 42:44, előny a tatai csapatnál, majd jöttek a lányok, amit ki tudtunk használni, lendületbe tudtunk kerülni, és a sorozatban dobott 13 pont eldöntötte a mérkőzés sorsát. Időközben visszatértek a tatai fiúk a pályára, de a pontkülönbség és a fogyó játékidő miatt görcsössé vált a játékuk, így az utolsó 6 percben mindössze 2 pontot kaptunk.

Amit mindenképp meg kell említeni, hogy míg az ellenfél 12 játékossal jött el a mérkőzésre, mi csak heten voltunk, így a fizikális igénybevétel viszonylag nagy volt, amit jól bírtunk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az tény, hogy egy szoros állást követően az utolsó negyed második felében tudtuk kiharcolni a győzelmet!

Kiemelném Bognár András játékát, aki nemcsak 22 pontjával járult hozzá a végső sikerhez, de a lepattanók terén is jól tette a dolgát. Pirtyák Dávid 11, Kelemen Laci 10, Kisvári Benedek 9, Fülöp Kristóf 2 pontot dobott. Seres Marci és Kövér Martin is ügyesen játszott, hasznos perceket töltöttek a pályán.

Egy csapat életében rendkívül örömteli esemény az első győzelem, és ezt értékelnünk is kell, a fenti számok láttán nagy piros pont a CSAPATNAK, de… Tisztában vagyunk a hibáinkkal, tudjuk, min kell javítanunk, min kell változtatnunk. A megkezdett úton kell haladnunk tovább…

Szabolcs