Regionális Fiú Serdülő Veszprém – 2024/25 – 1. forduló

2024.10.05. Ajka, Bakony Sporttelep

Tapolcai Tigrisek – Esztergomi KE U14
87-84
(15-26, 28-18, 22-16, 22-24)

EKE: Bartl Á. 35/3, Vadadi M. 18, Mandák E. 9, Kele-Fodor K. 8, Kis-Szölgyémi M. 4, Pálinkási Zs. 4,
Szabó, Rózsár, Fazakas 2

A mérkőzés statisztikája és jegyzőkönyve:
https://hunbasket.hu/merkozes/x2425/hun_ves_rfs/hun_ves_rfs_2

Megkezdtük a 24/25-ös szezont.

Az első mérkőzésünket a tavalyi listavezető ellen kezdtük. Tapasztalatból tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen az előző szezonban minden találkozónkon alul maradtunk velük szemben, sőt az első fordulóban nagy arányú vereséget szenvedtünk tőlük.
Az látható volt, hogy ahogy a mi csapatunkból is, úgy a Tapolcából is sokan kiöregedtek. Azt kértem a fiúktól, hogy fegyelmezetten, mégis önfeledten próbáljunk játszani, ne foglalkozzanak az eredménnyel. Az esztergomi fiúk megfogadták az edzői tanácsokat és ennek megfelelően játszottak az egész mérkőzésen. Szépen kezdtük a meccset, megleptük a tapolcai fiúkat. A félidőben 1 pontos előnnyel fordultunk. A meccs végére sajnos kijött a tapolcai csapat rutinja és meg tudták fordítani a mérkőzést. Volt, hogy több, mint 10 ponttal is vezettek ellenünk. Nem vesztettük el a fejünket, a saját játékunkat játszottuk, így visszakapaszkodtunk a mérkőzésbe. A végén csupán 3ponttal maradtunk alul, ami véleményem szerint jó eredmény!
Ki kell emelnem Bartl Áront, aki igazi vezére volt ma az EKE-nek. Szépen 1-1ezett a védőjével és rendre meg tudta bontani a fegyelmezett tapolcai védelmet. A védekezésben mi sem maradtunk alul! Mandák Erik hihetetlenül nagyot küzdött a nála jóval nagyobb tapolcai fiúval! A fiatalok között is volt szép teljesítmény! Vadadi Márton rendkívül bátran irányította a csapatot, annak ellenére, hogy csak most lépett fel az U12-es csapatunkból!

Esztergomi KE U14 – Ajka
73-56
(20-13, 10-18, 20-9, 23-16)

EKE: Bartl Á. 24, Mandák E. 16, Pálinkási Zs., Vadadi M. 6, Kis-Szölgyémi M. 6, Párkányi M. 6, Kele-
Fodor K. 5, Szabó M., Varga D 2.

A mérkőzés statisztikája és jegyzőkönyve:
https://hunbasket.hu/merkozes/x2425/hun_ves_rfs/hun_ves_rfs_3

Második mérkőzésünk a hazai csapat ellen játszhattuk. Itt kissé nehezek voltak az egomi lábak, de sikerült átmenteni a fegyelmezett, bátor játékunkat! Ezt a
meccset is jól kezdtük, de érezhető volt, hogy jóval fáradtabbak vagyunk, hiszen az első találkozó a Tapolca ellen sokat kivett a bandából. A félidőben 1 pontos hátránnyal fordultunk. Nem törtünk le, 10-3-as rohanást követően úgymond helyre állt a srácokban a világ és innentől végig magabiztosan kézben tartottuk a mérkőzést. 17 pontos győzelemmel indulhattunk haza.

Összességében teljes mértékben elégedett vagyok a csapatommal. Mindenki tudta, hogy mi a feladata a mérkőzésen! Mind támadó, mind védő oldalon sikerült a betanult figurákat eredményesen végrehajtani. Felállt védelemmel szemben is szét tudtuk húzni a pályát, rendre helyzetbe kerültük és eredményesek tudtunk lenni! Viszont, ahogy fáradtunk, egyre több lett a képzettségi hiba! Ezekre sokkal jobban oda kell figyelnünk az előttünk álló fordulókban!
Kezdésnek nem volt rossz, csak így tovább!

Újra szánt az EKE!
Hajrá EKE!

Hartmann János