U12 1. forduló beszámoló 2024.10.13

Mérkőzés beszámoló U12
Helyszín: Esztergom, Dobó Katalin Gimnázium
Időpont: 2024. 10.13.

Eredmények:

UNI Győr NKA-Esztergomi KE
93:17

Esztergomi KE-Soproni Sportiskolás Vadbivalyok

50:55

Az országos regionális bajnokság első két mérkőzését hazai környezetben játszottuk le. Tudtuk, hogy két nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a tavalyi jó eredmény alapján besoroltak minket a C csoportba. Az idei – főként újoncokból álló – U12-es csapatunk viszont még nem áll készen ilyen erős ellenfelekre.
A győri akadémista lányok teljesen más szintet képviseltek, és a játék minden elemében felülmúltak minket. Ifjú kosarasaink máris az első összecsapáson megtapasztalhatták, hogyan kell védekezni, passzolni, helyezkedni, labdát vezetni. A két csapat játékosai között a jelentős sebességbeli különbség is tetten érhető volt.
A második összecsapásunk már jobban nézett ki. A soproniak ellen az első 3 etapban még partiban voltunk. A második félidőt 9 pontos hátránnyal kezdtük, végül 10 pontos előnnyel rugaszkodtunk neki az utolsó felvonásnak. Ahol azonban semmi sem sikerült, és ahol csupa rossz döntéseket hoztunk.
Rengeteg labdát adtunk el, melyet ellenfelünk rendre kosárra váltott. Mondhatjuk, hogy ezt a meccset abszolút mi vesztettük el. Kvázi tálcán nyújtottuk át a győzelmet.
Azt gondolom, hogy ez az első forduló jó tanulópénz volt számunkra. Látszanak a hibák, amiket fokozatosan, sok munkával, rengeteg gyakorlással megpróbálunk kiküszöbölni. Novemberben a „D” csoportban folytatjuk a küzdelmeket.

Berecz Zoltán