U12-es országos-regionális bajnokság, 5. forduló

Helyszín: Esztergom ,Dobó Katalin Gimnázium
Időpont: 2024. 02.03.

Eredmények:
Soproni Sportiskolás Vadbivalyok – Esztergomi KE U12
55:65

Esztergomi KE U12- TSE Basket U12 Gyermek
73:64

Szombaton, az alsóház „A” csoportjában hazai környezetben fogadtuk ellenfeleinket az országos-regionális bajnokság 5. fordulójában. Mindkét mérkőzésünkre nagyon készültünk, hiszen az előző fordulóban a Vadbivalyoktól elszenvedett 3 pontos vereség eléggé frusztrált bennünket. Az igen erős és sikeres tatai alakulattal pedig idén még nem találkoztunk.
A srácok tisztában voltak azzal, győzelemre csak akkor van esélyünk, ha lesznek olyan játékosaink, akik a 2. sorból szintet tudnak lépni, fel tudnak zárkózni a 3 dobógépünk mellé. Szerencsére ezt ketten is megtették, akik összesen 17 dobott ponttal járultak hozzá a soproni csapat legyőzéséhez.
Egyébként mindkét összecsapásunk nagyon izgalmasra sikeredett. Nagy általánosságban elmondható, hogy a csapatok egymás hibáiból éltek. Viszonylag sok elsősorban kapkodásból eredő technikai hiba jellemezte a meccseket. A hibák ellenére viszont, mindig fel tudtunk állni, képesek voltunk valami váratlant húzni. Az esetleges felzárkózási rohamokra pedig mindig volt válaszunk. Összességében azt gondolom, hogy harciasságból, küzdeni akarásból csapatunk jelesre vizsgázott. Végig azt éreztem, hogy nagyon akarjuk a győzelmet, és nagyon szeretnénk bizonyítani egyrészt saját magunknak, másfelől a népes szurkolótáborunknak. A hibák javításával készülünk a február végi 6. fordulóra.

Hajrá EKE!

2024.02.06. Berecz Zoltán