Regionális fiú kadet 2. forduló

U16 2. Forduló:

2022.12.11.-én itthon rendeztük meg a regionális fiú kadet bajnokság második fordulóját.

Elméletileg két mérkőzést játszottunk volna ebben a fordulóban, ám a Tapolca csapata a sok beteg miatt lemondta a szereplést.

Esztergomi KE – Alba Fehérvár/A
38-101
(6-25, 11-25, 11-20, 10-31)

Az elején leszögezném, hogy nem ezt a mérkőzést kellett volna a mai napon megnyernünk, de egy ekkora vereségbe sem lett volna szabad beleszaladnunk!

Sajnos már a bemelegítés sem úgy alakult, ahogy elvárnánk a fiúktól! Lassú és koncentrálatlan mozgás volt jellemző a srácokra! Rengeteget hibáztunk már melegítés közben is! A mérkőzés előtti bemelegítés célja annak elérése, hogy a versenyző közvetlenül a meccs kezdés után már magas színvonalú teljesítőképességgel rendelkezzen!

Az első félidőben nem találtuk a helyünket a pályán, se támadásban, se védekezésben! 4 perc után jutottunk el legalább egy kosárra törésig, amiből két büntetőt dobhattunk (eredménytelenül)! A fehérvári fiúk agresszív, ám szabályos egész pályás letámadására nagyon nehezen találtunk ellenszert, pedig időkérésnél is többször átbeszéltük, hogy gyors rövid elszakadás után, 2-3 rövid átadást követően könnyedén hozzuk át a labdát a támadó térfélre. Ennek ellenére érthetetlen módon visszanyúltak a fiúk a régi beidegződésekhez és labdavezetéssel, fej feletti hosszú passzokkal próbálták kijátszani a szoros védelmet, sokszor eladott labdával befejezve. A félidő végére kezdett felébredni az Esztergom, többen szereztek pontot, ami pozitív. Sajnos a letámadás ellen nagyon ritkán sikerült eredményesen támadni!

A második félidőben egy kicsivel hatékonyabban támadtunk és a védekezésünket is változtattuk. Több jó akciót is sikerült felépíteni. A harmadik játék részben, Gergely Patrik szépen irányította a csapatot és kosárak szerzésében is kivette a részét! Védekezésünk rendre alulmaradt a gyors fehérvári támadásokkal szemben, bár már ebben is javultak a fiúk az első félidőhöz képest!

Az utolsó játék részre, a folyamatos rotáció ellenére elfáradtak az esztergomi ifjak, így kialakult a 38-101-es végeredmény!

Úgy gondolom, hogy az ekés fiúk ennél sokkal jobban játszanak, nincs ekkora különbség a két csapat között! Érzésem szerint túl könnyen nyert az Alba Fehérvár. Nyilván egy jobb csapattól nem szégyen kikapni, de szerintem már a kezdés előtt fejben feladták a fiúk! Túl misztifikáltuk az ellenfelünket, mert egy összeszedett végig kitartó játékkal sokkal szorosabb is lehetett volna a vége!

A következő fordulóban maradunk a B jelzésű csoportban, ahol 2023.január 21-22.-én az Ajka és a TSE Basket ellen javíthatunk!

Hajrá EKE!

Hartmann János