A hazai serdülő forduló összefoglalója

Egy meccset fogtunk…

Némi egyeztetést követően a serdülő csapat áprilisi fordulóját sikerült Esztergomba hozni, 04.30-án a Dobó tornacsarnoka adott otthon a 4 mérkőzésből álló eseménynek.
Házigazdaként az első és a 4. mérkőzés volt a miénk. Az első meccsen rögtön azzal a Tatabányával találkoztunk, akivel már az első fordulóban is játszottunk. Mi, ha nem is a legerősebb, de egy jó kerettel, végül 11 játékossal vágtunk neki a fordulónak, ők 15 játékost hoztak, ráadásul az októberi összeállításukhoz képest erősödtek is. Tudtam, hogy alapvetően jobb játékerőt képviselnek, mint mi, de alapvetően nem ez volt a döntő tényező. A mérkőzést olyan álmosan kezdtük, talán mint még soha. Az ellenfél egészpályás letámadást védekezett, de ez nem azért működött, mert annyira jól csinálták, hanem azért, mert az elszakadásainkat ólmos lábakkal, egyszerűen lassan próbáltuk végrehajtani. Ennek persze az lett az eredménye, hogy pontatlanok lettek a passzok, amiket persze elhalásztak, és ezekből könnyű kosarakat szereztek. Viszonylag hamar, már a 2. percben ki kellett kérnem az első időt, hogy rendezzük a sorokat. Ez részben sikerült, át tudtuk hozni a labdát a támadó térfélre, sőt, folyamatosan dobóhelyzetig is eljutottunk, de a befejezések pontatlanok voltak, hiányzott a koncentráció, nem voltunk élesek. Az első negyedben így kialakult egy majd 20 pontos különbség, amit aztán gyakorlatilag az egész meccsen cipeltünk magunkkal. A különbség szinte állandósult, és tulajdonképpen csak a meccs legvégén nőtt kissé, amikor már pihentettem a kulcsjátékosokat. A vége így 47-78 lett. Ezért a mérkőzésért azért nagy kár, mert jóval több volt bennünk, de a rossz kezdés már a meccs elején eldöntötte a 2 pont sorsát.

A 2. mérkőzésünket tulajdonképpen a másik két csapat közül akármelyikkel játszhattuk volna, úgy gondolom, mindkét együttesnél jobbak vagyunk. A Dunaújvárosi Sárkányok – Ziccer KS összecsapás eredménye 86:42 lett, ami számomra azért furcsa egy kicsit, mert a félidőben még bőven 10 ponton belül volt a különbség. A 2. félidőben a Ziccer játékosai pontatlanná váltak, amit a Sárkányok ki is használtak, és főként indításokból könnyű kosarakat szerezve alakították ki ezt a nagy, de alapvetően nem valós különbséget. A Dunaújváros ezután a Tatabánya ellen gyakorlatilag átkerült a másik oldalra, ők lettek az „áldozatok”, a Tatabánya 88:42 arányban aratott győzelmet, ezzel megnyerve a fordulót.
Mi így a forduló utolsó mérkőzésén a Ziccer KS ellen léptünk pályára. A játék minden elemében felülmúltuk őket, amit a 83:30-as, 53 pontos győzelem jól mutat. Ezen a meccsen a szokottnál is többet cseréltem, hogy mindenki ki tudja venni a részét a győzelemből. Így a csapat pozitív élménnyel várja a májusi szezonzáró fordulót, melyre a május 20-21-i hétvégén kerül majd sor. Hogy kik lesznek az ellenfelek, még nem tudjuk, de a célunk mindenképp az, hogy a rájátszást, ahol most 3 győzelemmel, és 1 vereséggel állunk, pozitív mérleggel zárjuk.

Torma Szabolcs
edző