Ismét vereség idegenben

Sajnos ismét vereséget szenvedtünk idegenben!

Kimondhatjuk, hogy nem vagyunk túl veszélyesek idegenben…sajnálatos módon a szinte tökéletes hazai körülmények áldozatává vált a csapat, mivel ha nem ideálisak az idegenbeli pályák adottságai, akkor mi rettenetesen frusztráltan kezdünk el játszani! Amit még tovább ront a játékvezetés is, a számtalan be nem fújt szabálytalansággal! De erre több szót nem kívánok pazarolni!

Péntek esti meccsre tízen utaztunk el, voltak hiányzók, de ennek ellenére teljesnek mondható a keret.
Az első negyedben a megbeszélteknek megfelelően teljesítettünk. 2-1-2-es zónát védekeztünk. Mezőnyben szépen dolgozott az EKKE, de sajnos a kinti dobásokra nem tudtunk odaérni, csúszkáltunk…ennek eredménye három tripla volt, amire mi tudtunk válaszolni. Támadásban sok mozgást kértem, ami egészen teljesült is, de sajnos a dobásaink rendre kimaradtak….Első negyed 13:9 a Tigrisek javára.

Második negyedre próbáltunk váltani emberfogásra, és minél szorosabb őrizetet kértem! De érthetetlen módon nagyon nagy helyet hagytunk a támadóknak és egy-két leütésből sikerült megverni bennünket!
Időkérés után valamivel közelebb védekeztünk, de így is sok hibát követtünk el. Elzárásoknál rendre későn váltottunk és faultot, vagy könnyű ziccert kaptunk!
A megyeri fiúk 1-2-2-es zónára váltottak, amivel szinte teljesen megfojtották a támadó játékunkat néhány percre! 8-9 méterre a gyűrűtől kezdtük el a támadásainkat, ráadásul labda nélkül szinte egyáltalán nem mozogtunk! Egyre görcsösebben, sok hibával játszottunk! Második negyed 17:10

A második félidőben nyugalmat kértem, és azt hogy ne legyen álldogáló EKKE-s a pályán! Legyen elszakadás és befutás, és labda nélkül is támadjuk a gyűrűt! Sajnos egyáltalán nem ment…rendre elcsúszva próbáltunk elindulni, nem volt elég sebesség és lendület a támadásainkban!
Csak labdával sikerült kosárra törnünk, meg is voltak a lehetőségeink, de a mai napon a helyzet kihasználásunk kb 10%-os lehetett! Betörőseinket sokszor faultolták, amiből 24-et le is fújtak a játékvezetők! 28-szor álltunk a büntető vonalra! De innen is csak 50%-al sikerült tüzelni! Ez se túl jó arány…
Ráadásul ebben a negyedben még az a minimális szerencse is elpártolt tőlünk…Ellenfelünk remekül értékesítette a dobásait! Harmadik negyed 24:14!

Negyedik negyedre kialakult a 20pontos különbség! Sajnos nem tudtunk egy huszáros hajrát produkálni! Ebben a negyedben is szinte csak egyéni megoldásokkal tudtunk pontokat szerezni! Ebben viszont Orbán Ágoston 19/3 jeleskedett! Rajta nem múlott semmi, hiszen szépen megcsinálta, amit kértem tőle!
Az utolsó játékrészben már hatékonyabbak voltunk, sőt ebben a negyedben voltunk a legpontosabbak! Negyedik negyed 15:16!

Megyeri Tigrisek – EKKE 69:49

Összességében nem rossz a 69 kapott pont! Ennyivel még lehet meccset nyerni! De a sok kihagyott helyzet, és a bátortalanság, ami egész mérkőzésen jellemzett bennünket, az megbosszulja magát! A 49 dobott pontnak csak a Megyeri csapat örülhet, ez nagyon kevés! Ennél sokkal többet kell termelnünk, még akkor is mikor kikapunk! A helyzeteink meglettek volna egy szoros mérkőzésre, de se a pontosság, se az elszántság nem volt meg ma bennünk!

Emelt fővel kell továbbmennünk, és készülnünk a következő mérkőzésre!

Hajrá EKKE!!!

Hartmann János