Kadet 2015/2016-os szezon évértékelés

2015/2016 évértékelő EKKE Kadet/Junior

A 2014/15-ös szezont a kadet csapatunk 13. helyen zárta. Junior korosztályunk nem volt!
Idén már el tudtunk indítani egy junior csapatot is, mivel négy a kadet korosztályból kiöregedő játékosunk is volt. A szezon kezdete előtt a szakmai stábbal megbeszéltük az elérendő célokat mind a két csapatunk
számára. A junior bajnokságban csupán azért indultunk el, hogy ne veszítsük el a kadetból kiöregedőket, ezért a junior bajnokság csak egy plusz edzésnek, tapasztalatnak szántuk a kadet csapatunknak, ezért erre
a bajnokságra nem pazarlom a szót. Számomra meglepetés volt, hogy sikerült a legjobb 8-ban végezni itt is!

A kadet csapatnak a szezon kezdete előtt a legjobb 8 közé jutást tűztük ki reális célként, hiszen egy odavágós 15 csapatos csoportba rendezték a kadet csapatokat, tehát nem volt lehetőségünk a javításra, ha beleszaladtunk egy nem várt vereségbe. Ahogy haladtunk előre a szezonban, és lejátszottuk első néhány mérkőzésünket, többször módosítottuk a céljainkat, hiszen az első erőpróbákat sikerrel vettük! Az első négy fordulóban olyan csapatokkal találkoztunk, akik ellen tavaly szoros meccsen éppenhogy alulmaradtunk, vagy nagy különbségű vereséget szenvedtünk. Idén ez nem így történt!

Az első meccseinken gyorsan összeszedtünk két nagyon értékes győzelmet, hiszen az örök rivális Megyeri Tigriseket sikerült legyőzni 89:84 arányban, illetve azt a Gödöllőt 109:35-re, akiknek a csapatai rendre jobb helyen végeztek, mint az EKKE.
Az első négy forduló után úgy módosítottunk a céljainkon, hogy a legjobb négy között kell végeznünk! Már néhány forduló után látszott, hogy ez egy elég változatos és izgalmas szezon lesz minden csapat számára, hiszen az erősnek várt csapatok szépen körbe verték egymást, így a jól elkapott szezonrajt nagyon sokat számíthat, ezért így vágtunk neki a többi meccsünknek is!
Sajnos az első vereségünk se váratott magára sokat, hiszen beleszaladtunk a Vagány Nyulakba. Ellenük nagyon görcsösen játszott az EKKE, 59:37-ra alulmaradtunk a nálunk semmivel sem jobb Nyulak ellen. Ez egy fájó vereség volt az egész csapat számára, hiszen látszott, hogy technikailag és
taktikailag képzettebbek vagyunk, mint az ellenfél, ráadásul a szerencse és a játékvezetés (ebben az évben elég sok kritikán aluli játékvezetést kaptunk) is elpártolt tőlünk.
A következő meccsekre jobban fel kellett készülnünk, hiszen jött a Ziccer Ks és a Bikák KK, akik gyors és elég sok pontot termelő kosárlabdát játszottak. A Ziccert sikerült legyőzni 30 ponttal, így biztos lett, hogy őket is megelőzzük, ha ugyanazzal az eredménnyel végzünk az alapszakasz végén.
A Bikák ellen vereségre számítottunk, az is lett 54:78 arányban kikaptunk. De, sikerült őket 80 pont alatt tartani! Ez jó jel volt, hiszen látszott addigra, hogy a Bikákat senki se fogja megszorítani, mivel átlagban 100 pontot szórtak az ellenfeleiknek, míg ők csak 60 pont körül kaptak.
Ez után a meccs után sorba nyertük a meccseket. Százhalombattán egy thriller mérkőzést nyertünk! Batta ellen 38 másodperccel a negyedik negyed vége előtt még 5 pont hátrányban voltunk, mégis egy nagyon fegyelmezett és céltudatos játékkal sikerült megfordítani a mérkőzést és 3 ponttal 55:58-ra nyertünk! Ebből az óriási győzelemből erőt merítve utaztunk Piliscsabára, hogy egy könnyebb meccset nyerjünk! Sajnos túl nagy mellénnyel mentünk el Csabára, így ők úgy gondolták, hogy felöltöztetik az EKKÉt rendesen, így kaptunk egy 10 pontos zakót! 56:46-ra kikaptunk a túlkoros srácokat játszató Piliscsabától. Az idősebb játékosaik miatt, ez a vereség az alapszakasz végén nem számított.
Az alapszakaszt 13 mérkőzésből 10 győzelemmel és 3 vereséggel fejeztük be a második helyen. Innen vártuk a 7. helyezett Keresztúri SE-t, de időközben a Pest Megyei Kosárlabda Szövetség úgy határozott, hogy a bajnokság első 8 helyezettjét ismét csoportba osztja és szintén egy mérkőzést játszanak egymás ellen! Az alapszakaszban elért eredményeinkből kivették azokat a meccseket, amiket a 9-15. helyen álló csapatok ellen játszottunk, és így „tiszta lappal” indult a rájátszás, ahol szintén nem hibázhattunk, mivel visszavágóra nem volt lehetőségünk!
A rájátszásra érezhető lett a srácokon a dupla, esetenként a tripla terhelés (az egész kadet csapat feljátszik a junior korosztályba, illetve ketten a felnőtt csapatunkban is játszik már), sokat hibáztunk az első meccsen, görcsösen játszottunk. AZ első vereségünket is gyorsan begyűjöttük, a 8. helyezett Dunaújvárosi Sárkányoktól. Innentől viszont egy álom, ami történt, hiszen a srácok mindent megtettek a lehető legjobb szereplésért! A Bikákat sajnos a végére nem sikerült beérni, hiába vertük meg őket az utolsó fordulóban, nekünk egy vereséggel többünk volt mint nekik!

Összeségében egy nagyon jó szezont játszottunk, rengeteg tapasztalattal és élménnyel lettünk gazdagabbak! A srácok is sokat fejlődtek, mind a kosárlabda terén, mind mentálisan egyaránt!
Nem emelnék ki legértékesebb játékost, se legjobb védőt, illetve legjobb 6. embert! Az egész csapat együtt fejlődött rengeteget! Úgy gondolom, hogy ez az amiben sokkal jobbak vagyunk az előző évhez képest, hogy most egy csapatként teljesítettünk jól, az egyéni érdekek háttérbe szorultak a csapat érdekében!

De mit se ér az értékelés, ha legalább a minimális statisztikát ne számolnék!

A legjobb dobó játékosaink:

1. Rózsár Bálint 18,1 pts
2. Sölösi Dárius 17,6 pts
3. Kövér Martin 12,2 pts
4. Orbán Ágoston 11,7 pts

Hartmann János – edző