Junior győzelem egy szoros mérkőzésen a vizek városában!

Tatai SE – EKKE Junior – Tata, Vaszary János Ált. Isk., 2015. november 21. 15.00

A múlt heti hazai győzelem után idegenbe utazott a lendületben lévő esztergomi junior csapat. Az ellenfél a Tatai SE csapata volt. A mieink jobb játékerőt képviseltek, de a pálya rendkívül szokatlan volt, nagyon kemény palánkkal és gyűrűvel, így csak a nagyon pontos dobások értek célba mindkét oldalon.

A mérkőzés elején kicsit megzavarodtunk attól, hogy sok dobásunk kiperdült a gyűrűből, de végig fej-fej mellet tudtunk haladni a hazai csapattal. Sajnos nagyon sok 3-pontos kísérletünk volt, ezekből viszont csak egy esett be, így kénytelenek voltunk csak a betöréseinkre, a közeli tempókra, és a ziccerekre hagyatkozni. Szerencsére nagyon okosam játszottak a fiúk a mérkőzés nagy részében, és az akadozó játék ellenére nem tudott meglépni tőlünk a tatai csapat. A védekezésünk végig agresszív és intenzív volt, minden pályára lépő játékos kitette a lelkét az esztergomi színekért! A feldobástól kezdve igazi csapatjátékot játszottunk, Kövér Martin vezérletével szervezetten és taktikusan voltunk jelen a pályán.  Fault gondjaink sem voltak, a jó védekezés mindig meghozta a nyugodt támadások lehetőségét. Hatásosan alkalmaztuk a figuráinkat, amikor türelmesen játszottunk támadásban, rendre eredményesek tudtunk lenni. Az ellenfél két magas játékosa okozott némi fejtörést, sok lepattanót tudtak szerezni, és a palánkok alatt hatékonyak tudtak lenni, de távolról mindkét csapatnak gondot okozott a pontszerzés.

Az esztergomi kadet és junior csapat hatékony edzésmunkája most főleg taktikailag mutatkozott meg, szerencsére elő tudtunk húzni a második félidőben egy hatékony védekezési formát, amelyre az ellenfelünknek nem volt válasza. Ezzel labdaeladásra kényszerítettük a tataiakat, és könnyű ziccereket tudtunk dobni. Az utolsó negyedben így el tudtunk lépni az ellenféltől 7-8 ponttal, ami ezen a mérkőzésen soknak számított. A végére ugyan feljöttek 2 pontra, de egyenlíteni már nem sikerült, így az EKKE Junior csapata megérdemelten nyerte meg immár második mérkőzését a bajnokságban!

Ebben a győzelemben az volt a nagyszerű, hogy a külső dobások hiányában más taktikai elemek előtérbe helyezésével, igazi csapatjátékkal, alázattal, és lelkesedéssel tudtunk felül kerekedni az ellenfelünkön. Végig okosan, taktikusan, szervezetten védekeztünk, támadásokban pedig, bár nagyon hiányoztak a külső dobásaink, mégsem szakadtunk le egyszer sem a tatai fiúktól.

Ezen a meccsen nem emelnék ki senkit, mert mindenki 100%-ig megtette a győzelem érdekében, amit a csapat érdeke megkívánt! Mégis meg kell említenem Kövér Martint, aki a pályán, és a pályán kívül is kezd vezéregyéniséggé válni. A pontszerzésből is kivette a részét, sok energiát fordított arra is, hogy a pályán irányítsa a csapattársait. Valamint meg kell említenem Hartmann János (Hari) edző kollégámat, aki edzéseken foglalkozik a csapattal. Hatalmas szerepe volt a győzelemben a sokat gyakorolt védekezési variációnak. Köszönjük, Hari!

Tatai SE – EKKE Junior    43 – 45 (12-9,9-10,9-10,13-16)

Pontszerzők:

Kovács Bence:   2 pont, Kövér Martin:  14, Czúth Dávid: 2, Rózsár Bálint: 13, Szendrei Péter: 10, Orbán Ágoston: 4

Várjuk a további jó folytatást a kadet és junior csapatainktól!

Hajrá EKKE!

 Kuti Zoltán, edző