Nagykőrösi Junior meccs beszámoló

Nagykőrösi Sólymok – EKKE Junior

2015.11.06. 18.00 Nagykőrös

A junior csapatunk Nagykőrösön kezdte meg a bajnoki idényt. Kilenc játékossal utaztunk el a meccsre, akik közül három junior, és hat kadet szerepelt. Az ellenfél nem különösebben magas, de nagyon képzett játékosokból állt, akik szervezett csapatjátékot mutattak be az egész mérkőzésen, ráadásul a 3 pontosokat is kiválóan dobták.

A mérkőzés első negyedében nagyszerűen tartottuk magunkat, végig egálban tudtunk lenni a jobb játékerőt képviselő nagykőrösiekkel. Minden kosarukra tudtunk válaszolni. Jól alkalmaztuk a figuráinkat, rendre eredményesek voltunk betörésből és indulásból is. Kövér Martin és Sőlösi Dárius vezérletével tetszetős támadások után sok pontot szereztünk. Sajnos a külső védekezésünk nem volt hatékony, az első negyedben 4 hárompontos kosarat kaptunk. (24-20)

A második negyedben a nagykőrösi csapat egész pályás letámadást alkalmazott, amivel sajnos nem tudtunk mit kezdeni. Sok labdát vesztettünk, belementünk a nagy kapkodásba. Ennek az lett az eredménye, hogy nagyon sok könnyű kosarat kaptunk, az eladott labdáinkból rendre ziccerezni tudott az ellenfél. Fejben sajnos nagyon szétestünk, és ez nem változott a harmadik negyedben sem. Az agresszív letámadásra nem találtunk ellenszert, a támadásainkat nagyon hamar akartuk befejezni, és a nagy rohanásból nem jöttünk ki jól. Itt már nem játszottuk a jól bevált figuráinkat, mindenáron egy az egyben akartunk nekirontani az ellenfélnek. Ebben a két játékrészben kaptak több szerepet a cserejátékosaink is, hiszen idővel fault gondokkal is küzdöttünk, és a nagy tempó sokat kivett a kezdő játékosainkból. (30-10, 24-10)

Az utolsó negyedben ismét a kezdőkkel álltunk fel. Ekkor már jelentős előnyre tett szert Nagykőrös csapata, de megbeszéltük a fiúkkal, hogy játsszunk úgy, mintha 0-0 lenne, és ezt a negyedet próbáljuk meg megnyerni. A negyed feléig nagyszerűen be is tartották a megbeszélteket, ismét okos játékot mutattak be, nem kapkodtak, nem akarták 5 mp alatt eldobni a labdát. Ismét szép kosarakat szereztünk, és a védekezést is sikerült feljavítani. De sajnos itt már végképp elkészültünk az erőnkkel, Szendrei Péter a nagy csatában ki is pontozódott. (23-15)  A nagy különbség ellenére voltak kifejezetten jó periódusai a mérkőzésnek, amikor okosan, taktikusan játszottunk, akkor egyenrangú ellenfelei voltunk a nagykőrösieknek, másfél negyeden keresztül. Sajnos az egész pályás letámadással nagyon megzavartak minket, és nem tudtuk lelassítani a rohanást, így a rengeteg eladott labdából nagyon sok pontot kaptunk. A vége sajnos 46 pontos vereség lett. (101-55)

EKKE Pontszerzők: Kövér Martin 27, Sőlösi Dárius 8, Szendrei Péter 8, Rózsár Bálint 6 pont, Czúth Dávid 6

Kuti Zoltán – edző