Hónap: 2024 augusztus

U11 8. forduló beszámolója

EKE U11 beszámoló, VIII. forduló, 2024.05-05

EKE U11 – OSE MÓR
29-67
(3-21, 16-16, 4-22, 6-8)

Játékvezetők: Novák Bence, Krisztián-Világos Tünde
Ellenőr: Bognár Tibor

Az utolsó fordulót hazai közönség előtt játszottuk. Az első mérkőzésen a már ismert játékerőt képviselő móri csapatot kaptunk. Sajnos játékosaink nem megfelelően álltak hozzá, nem sikerültfelvenni a kesztyűt, önbizalom hiány érződött az első negyedben, ami az eredményjelzőn is tükröződött. A második és a negyedik negyedben magunkra találtunk és kiegyenlítettebb lett a játék képe is de az összeszedett hátrányt már nem tudtuk ledolgozni. A meccs során sok volt az eladott labda és rossz döntéseket hoztunk, megérdemelten nyert a móri csapat.

EKE U11 – Hunyadis Darazsak U11
50-23
(18-0, 8-11, 18-4, 6-8)

A második mérkőzés előtt megbeszéltük az első mérkőzés hibáit és jó megoldásait. Nagyon jó volt látni, hogy azt amit megbeszéltük a mérkőzés előtt, azt meg is csinálják a meccs során. Precízebben passzoltak, jó megmozdulásokkal és döntésekkel szinesítették a játékot. Szinte minden játékos eredményes tudott lenni, és élvezte a játékot.
Ezzel a mérkőzéssel vége lett a bajnokságnak, ez úton is szeretnék gratulálni mindenkinek, aki a csapat része volt. Újoncként indultunk az országos bajnokságban és a 17 csapatból az 5. helyet sikerült megszerezni mely bizakodásra adhat okot mindenkinek a jövőt illetően.
A szülőknek és a szurkolóknak is szeretném, megköszöni az éves támogatást és a szurkolást!

Sőlősi Florina, edző EKE

U11 7. forduló beszámolója

EKE U11 beszámoló, VII. forduló, 2024.03.09

EKE U11 – Győri Koalák
48-58
(7-15, 19-16, 11-10, 11-17)

Játékvezetők: Nagy Péter, Mészáros Botond
Ellenőr: Csontos Attila
A tornán részt vevő ellenfeleink szervezettebb pontosabb és erősebb játékot mutattak, mely azt jelzi, hogy elértük a mi szintünknek megfelelő vagy azt egy kicsit meghaladó csapatok szintjét a bajnokságban. Sajnos számunkra nem indult túl jól a torna, sok hiányzóval álttunk ki betegség és sérülés miatt. Minimális csere lehetőséggel várható volt hogy hamarabb fáradunk és ennek köszönhetően nem voltunk túl eredményesék. A pályára lépő játékosok mindent megtetek, hogy minél kisebb legyen a pont különbség. Voltak jó és szép megoldások is, és szorosnak mondható eredmény született a körülményekhez képest.
Ha minden játékos rendelkezésre állt volna akkor egy nagyon szoros mérkőzést tudtunk volna játszani, de mint tudjuk a sportban nincsen ha.

EKE U11 – MVM-OSE Mór U11
(7-9, 15-20, 0-4)

A második mérkőzés előtt egy újabb játékost kellett nélkülözni sérülés miatt így nyolc játékossal kezdtük a mérkőzést. Az első két negyed a Móri csapaté volt, a mieink elfáradtak, de nem adták fel. A harmadik negyedben az ellenfél csapat edzője technikai hibát kapott, melyet nem tudott elfogadni ezért tovább vitatkozott a játékvezetővel és a mérkőzés ellenőrével. Ennek eredménye egy újabb technikai hiba megítélése volt és mivel nem volt más edző, aki tudta volna vezetni a csapatott, félbe szakadt a mérkőzés. Az MKOSZ Verseny Bizottság döntése alapján a mérkőzést nekünk ítélték, de jobb lett volna ha a pályán dől el a meccs.
Köszönjük szépen a szurkolást!

Sőlősi Florina, edző EKE

“Basketball Clinic Belgrád 2024 – Dusan Ivkovic” egy esztergomi edzővel a fedélzeten

2024 június 29.-én és 30.-án rendezték a legendás Aleksandar Nikolic Hall-ban a belgrádi „basketball clinic”-et. Az eseménynek több mint 20 éves múltja van és most először az EKE is „képviseltette” magát ezen a rendezvényen, ugyanis Kövér Martin, egyesületünk U18-as csapatának az edzője is részt vett rajta, mint hallgató. Olyan nagy nevű edzők tartottak előadásokat, mint Tuomas Iisalo aki a Paris Basketball-al idén EuroCup-ot nyert, Chus Mateo aki a Real Madrid-dal a tavalyi szezonzban Euroligát nyert, illetve Steve Clifford (akivel Martinnak sikerült egy közös képet is készítenie) aki 24 éve dolgozik NBA csapatoknál, jelenleg pedig a Charlotte Hornets vezetőedzője. Martin sok-sok új tapasztalattal és ötlettel jött haza, melyeket a következő szezonban próbál valamilyen formában beépíteni a legidősebb utánpótlás korosztályunk játékrendszerébe.