Junior vereség Pilicsabán

Sajnos nem kellett sokáig várni az első vereségünkre!
Fájó a dolog, hiszen egy nálunk gyengébb csapattól kaptunk ki! A Piliscsabával az előző években is találkoztunk már és sajnálatos módon csak kétszer sikerült magunkból kijátszani azt, amit igazán tudnak a fiúk.

Készültünk a mérkőzésre, tudtuk, hogy egy kellemetlen ellenféllel fogunk játszani, akik nem tudnak igazán labdát vezetni, se passzolni…ezért az első negyedtől kezdve letámadtunk. Nem sok sikerrel…egyszer egyszer sikerült hibára kényszeríteni a csabaiakat, de lényegében nem tudtunk elég nyomást helyezni rájuk…csúszott a pálya, ezért mi nem igazán tudtunk se elindulni, se megállni a pályán. Persze, erre nem foghatjuk a vereségünket!
Támadásban az volt a cél, hogy minél több mozgás legyen labda nélkül, és sokszor törjünk kosárra! Az első negyedben minden betörésünket faultolták, amiből szinte egyáltalán nem fújtak le egyet sem, viszont ellenünk szinte mindent…ezért hamar fault problémákkal kerültünk szembe! Első negyed 17:9

Második negyedre emberfogásra váltottunk, így egy kicsivel hatékonyabban védekeztünk, de még így is rengeteg hiba került a gépezetbe, mind védekezésben, mind támadásban egyaránt!
Hiába készültünk, hogy merev lesz a pilisi palánk, és sok lepattanónk lesz, szinte sose zártuk ki a csabai fiúkat a palánk alól. A le nem fújt szabálytalanságok miatt a fiaink nem mertek betörni, ezért sok rosszul megválasztott dobást vállaltunk el! Második negyed 12:11

A második félidőre 9 pontos hátrányt szedtünk össze!
A nagyszünet után, próbáltunk emelni a fordulatszámon és agresszívabban támadni a gyűrűt! Meg is lett az eredménye, hiszen folyamatosan jöttünk fel az ellenfelünkre. Aztán ismét egy szakasz következett, ahol fizikálisan agyonvert bennünket a piliscsaba, amiből persze megint mi jöttünk ki rosszabbul, hiszen a frusztráltan kezdtünk ismét játszani, kintről kezdtünk el megint hajigálni és az 5 pontos hátrányból nagyon gyorsan 20 pontos differencia lett a harmadik negyed felére! A negyed második 5 percére ismét magához tért az EKKE és szépen hoztuk a kosarakat és 50:45-ös állással fordultunk az utolsó negyedre!
Harmadik 21:25!

Negyedik negyedben ismét megpróbáltuk a letámadást, de nem voltunk elég élesek, bár nem játszották át simán a védelmünket, de Fortuna a hazai csapat mellé állt és minden próbálkozásunkra kosárral, kosarakkal válaszoltak…az 5 pont előny végig megmaradt, sőt…
A negyed második felére még közelebb sikerült kerülni az ellenfelünkhöz 57:53-ra, de eltöketlenkedtünk két támadást is kritikus pillanatokban, eladtuk a labdát és a vége előtt 38 másodperccel kaptunk egy triplát….ezzel el is szálltak a reményeink a győzelemre!

A vége 62:56 PAFC javára!

Összességében megérdemelten nyertek a Piliscsabai fiúk-lányok, mivel mi messze a tudásunk alatt játszottunk…az EKKÉ-ből egyedül Kövér Martin jutott 10 egységnél tovább…19/3-at produkált! A második legjobb dobónk megosztva Orbán Ágoston, Rózsár Bálint és Kontur Samu volt 8 ponttal!
Őszintén hiszem azt, hogy a csapatunk képzettebb és jobb csapat, mint a PAFC…ezért is fájó ez a vereség! Rutintalanok voltunk, mert megijedtünk egy verekedős csapattól, nem tudtunk váltani, illetve amikor elindult jó irányba, nem tudtuk tartani a tempót és nem sikerült hosszabb ideig nyomás alatt tartani az ellenfelünket!

Hartmann János