JKSE : EKKE – 67:56

2013.03.14-én Jászberénybe utazott a junior csapatunk, hogy megmérkőzzünk a JKSE Kosársulival.

A mérkőzés előtt megnéztem mind a két csapat fellelhető statisztikáit, jól látszott, hogy a Jászberény egy eléggé támadó szellemben felálló csapat, hiszen ők vezetik a összes dobott pont listáját! Átlagban 84.3 pontot dobnak az ellenfeleiknek, viszont a védekezésben már nem ilyen jók, hiszen 67.8 pontot kaptak eddig meccsenként! Mi sajnos támadásban bőven alattuk vagyunk, hiszen mi meccsenként 58.2 pontot dobunk és 55.1 pontot kapunk! A kapott pontok átlagában az esztergomi csapat a 3. helyen van ebben a bajnokságban!
A fiúktól a meccs előtt azt kértem, hogy ne hagyjuk, hogy a JKSE 80 pont felett dobjon és mi próbáljuk meg rontani a kapott pontjaik számát, tehát 67 pont felett dobjunk nekik!

A mérkőzés:

Az első negyedben szépen támadtunk és hatékonyan védekeztünk! Védekezésben a már megszokott 1:2:2-es zónával álltunk fel, támadásban meg pick&roll-okat és labda nélküli elzárásokat kértem tőlük, hogy legyen üres ember a befutásokhoz a dobásokhoz és általában mindenhez. Az első játékrészben szépen, koncentráltan és hatékonyan teljesítettünk mind védekezésben, mind támadásban egyaránt. A Jászberény ebben a negyedben nem igen tudott mit kezdeni velünk, idegesen és kapkodósan játszottak, mi viszont nyugodtak voltunk. 10:17-re nyertük az első negyedet!

Második negyed. A Jászberény megnyugodott, mi meg elkezdtünk kapkodni, nem sikerültek az utóbbi időben egyre pontosabb középtávoli dobások, védekezésben is kiengedtünk.
Kezdtünk nem odafigyelni… támadásban a csodára vártunk és nem próbáltuk meg azt csinálni, ami az első negyedben működött… egyáltalán nem kértünk figurákat, kettő-kettőket, egyáltalán helyváltoztató mozgást sem igen csináltunk… ezeket a hibákat a JKSE rendre meg is büntette… 16:7 ez a negyed! A félidőre két pontos hátrányt szedtünk össze, így 26:24-gyel fordultunk.

Harmadik negyed. Jót tett a szünet a fiúknak, mert fejben frissebben tudtunk visszamenni a pályára! Nem hagytuk, hogy meglépjen előlünk az ellenfél, de így is nekünk kellett az eredmény után rohanni! Ez sokat kivett az éppen pályán lévőkből. Ebben a negyedben próbáltam minél többet cserélni, hogy legyen esélye mindenkinek valamit hozzárakni az esetleges győzelemhez és, hogy mindenki pihenjen.
Véleményem szerint ebből jól jöttünk ki, mert nem fáradtunk annyira és a negyed végén többször is változott a vezető csapat… hol a Jászberény, hol az EKKE vezetett egy két ponttal! Ez a negyed fordulatokban gazdag, izgalmas negyed volt… a győztest még nem lehetett volna megmondani… nem találtak fogást egymáson a csapatok. 15:16-ra nyertük ezt.

Negyedik negyed. Ez az a negyed, amiben sokat kell fejlődnie a csapatnak! Még a negyed feléig egál körüli állás volt, váltakozó eredménnyel hol az egyik, hol a másik csapat vezetett! Az 5. perctől viszont nem sikerült kosarat, kosarakat szereznünk 4 percig! Ez a negyedik negyed utolsó 5 perce a kritikus szakasz a meccsen. Amerikában ezt “Clutch time”-nak hívják… ilyenkor kellene elővarázsolni a kalapból a maradék energiát és még jobban figyelni! Sajnos mi még nem vagyunk képesek ilyenkor igazán koncentrálni, mert ekkor adtuk el a legtöbb labdát, hibáztuk a legtöbb passzt és legtöbb dobást!
A Jászberény egyáltalán nem jobb csapat az EKKE-nél, csak ők szervezettebben és okosabban játszottak végig! Folyamatos “időzített” befutásokkal, üres kettő kettőkkel, blokk-leválásokkal teljesen lefoglalták a védelmünket, ami fejben elfáradt a negyed végére… ennek is köszönhető, hogy a JKSE 26:16-ra képes volt megnyerni ezt a negyedet!

A vége 67:56! Az kitűzött célokat nem sikerült teljesíteni, csupán csak az egyiket! Nem hagytuk, hogy 80 pont felett dobjanak! Ez jó, hiszen mutatja, hogy a védekezésünk mondhatni, hogy egységes és jól működik! A támadásaink viszont egyáltalán nem és a meccs egészén ötlet szerűnek tűnt! Ezzel nem is lenne baj, ha jól dobnák kintről is meg bentről is, na de ez sajnos egyáltalán nem mondható el a csapatunkról! Dobott pontjaink tekintetében megint csak Sebők Bence nyújtotta azt, amit a bajnokság leggyorsabb ütemben fejlődő játékosától elvárhatunk, sőt kicsivel többet is! Ő 30 pontig és számtalan lepattanóig jutott! Az utóbbi pár meccsen a többiek terén is láttunk némi reményt keltő javulást! Sajnos és megint ezt kell írnom, sajnos ma ezt nem tudom a többiekről elmondani! Mert Bence 30 pontja után a második legjobb dobó 8 pontot ért el! NAGYON KEVÉS!!!! Nem is emelek ki senkit!
A JKSE ebben a tekintetben kiegyensúlyozottabb volt! Ugyan nálunk is szinte mindenki dobott pontot, de a Jászberényieknél hárman dobtak 10 pont felett és kettő annak közelében…

EBBEN KELL JAVULNUNK! A CSAPATBAN MINDENKI KÉPES ARRA, HOGY 10 PONT FELETT DOBJON! FIÚK, ÁLLJUNK NEKI DOBNI ÉS HIGGYÉTEK EL, HOGY KÉPESEK VAGYTOK RÁ!
Közhely megint: FEJBEN DŐL EL NAGYON SOK MINDEN!

2013.03.22-én Gödöllőn játszunk! A cél egyértelműen a győzelem! + minél nagyobb különbségre kell törekednünk!

Hari